Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Porc, 9 Feb 2015 | 5298 vizualizari

 

Poate va amintiti povestea din copilarie cu turtita fermecata care era preparata cu ultima faina de pe fundul lazii . Am primit cerere de fasole cu ciolan . Am adunat cu chiu cu vai toate ramasitele de boabe de fasole din camara . In ultimul moment am adugat si fasole rosie din conserva .A iesit o nebunie de mancare care si daca voiam nu reusea atat de apetisanta .

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -700 gr
  • 1 cana fasole alba
  • 1 cana fasole pestrita
  • 1 conserva 400 gr fasole rosie
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu
  • 1 foie dafin
  • 1 crenguta marar uscat
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 50 ml ulei
  • ceapa verde
  • sare
  • piper optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolea fermecata - cu ciolan afumat:

Ciolanul se  porttioneaza si se opareste in apa clocotinda  5 minute . Se scurge de apa .

Fasolea  boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda .

Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si telina .

Se caleste in oala sub presiune putin aceste legume tocate . Se aduga pasta de rosii cea de Kapia si cea de ardei iuti . Amestecati de cateva ori si diluati amestecul cu doua cani de apa adugate incet .

Cand a inceput sa se infierbante amestecul se aduga fasolea alba si cea pestrita , crengutele de ierburi , foia de dafin si sare .

Se completeaza cu apa calda sa treaca cu 2-3 degete peste fasole . Puneti capacul etans si fierbeti timp de o ora .

Se scoate capacul respectand instructiunile .

Crezand ca fasolea este putina am mai pus si fasole rosie din conserva [ am cumparat pentru o salata , bine ca nu a ajuns in iahnie ca era foarte fiarta , boabele nu erau ferme ] .

Am lasat inca 15-20 minute la fiert fara capac pana cand lichidul s-a mai evaporat si am ajuns la consistenta dorita .

Am scos crengutele de ierburi si foaia de dafin.

Gustati si asezonati cu sare si piper daca este nevoie .

Am garnisit mancarea de fasole cu ceapa verde taiata si am servit cu  varza murata .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa preparati repede boabele de fasole si nu ati pus -o la infoiat din timp in apa puteti sa fierbeti fasolea un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat . Scurgeti apa , clatiti tot cu apa calda si continuati prepararea retetei alese .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolea fermecata - cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:34

Cleme daca prinzi si ciolanul de aur [ N.R. pestisorul de aur ]de coada iti poti pune trei dorinte ))

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:35

Buni

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:36

Mirela , Dia , nici eu nu va pot refuza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fasole rosie cu carne de porc