Friptura mixta de curcan si pui

de mihaelar63 in Curcan, 5 Oct 2014 | 4615 vizualizari

 

Cum doar carnea de curcan era prea putina pentru 6 persoane , am mai pus si pui pe langa , in tava .
Pe aceasta cale ii multumesc soacrei ca i-a crescut asa mari si frumosi :D

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan [curcanul intreg a avut 12 kg ]
  • 1 bucata piept curcan [ 800 gr]
  • 2 pulpe pui
  • 2 aripi pui
  • 100 gr ulei susan
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml pasta gogosari : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 50 gr otet de afine cu merisoare [ productie proprie ]
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • struguri si rosioare pentru decor .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura mixta de curcan si pui:

 Am curatat , spalat si portionat carnea de pasare .

Am pus totul intr-o tava si am pus deasupra , uleiul , pasta de gogosari , otetul de fructe si caperele .

Am sarat si pudrat cu scortisoara, am mai pus 2 cani cu apa si am dat la cuptor la 220 grade celsius .

Dupa o ora am intors carnea sa se rumeneasca si pe ceialalta parte .

In acest moment am adugat usturoiul curatat si taiat feliute + vinul alb .

Dupa inca 15 minute , am intors din nou carnea cu pielea in sus si am lasat-o pana a devenit crocanta .

Am servit friptura pe un platou decorat cu rosii cherry si struguri .

Ca si garnitura am avut orez simplu fiert decorat cu morcov fiert si verdeata .

Am mai servit si ciuperci sotate cu smantana si capere (http://www.bucataras.ro/retete/hribi-sotati-cu-smantana-si-capere-65442.html)

TIPS-URI

1

Incerc sa tin minte preferintele culinare a celor ce-mi calca pragul .Am servit castraveti murati in saramura (http://www.bucataras.ro/retete/castraveti-in-saramura-65372.html) pentru ca ii placeau mult fetitei prietenilor

2

Castravetii murati au facut un reusit melanj acrisor-dulce cu boabele de struguri cu care am decorat friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura mixta de curcan si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan