Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .
Cum se prepara Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .
Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi 300 ml apa .
Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .
Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .
Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .
Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .
Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .
Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturi. Recomandam si Friptura de porc cu sos de piper verde
1
Fleica prin coacere va eliberea grasime si nu mai este nevoie de ulei sau untura .
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult