Acum vreo... 20 de ani am preparat aceasta reteta doar ca atunci aveam pulpa de oaie . Eram mai tinerei si mai fara posibilitati deosebite . Cumnatul care atunci locuia la tara zice : ,, Hai sa va dau o pulpa de oaie , pana la primavara puteti sa o fierbeti de cate 5 ori in cate o tocana !!! ":)))) . Atunci am ras bine cu gandul la Charlie Chaplin cand isi fierbea bocancul de foame . Pulpa coapata in foi de varza a iesit atat de frageda incat am reusit sa ne pacalim baietelul ca ii servim carne de vitel .
Pulpa de porc se spala si se zvanta .
Usturoiul se curata si se taie jumatati.
Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .
Slaninuta se feliaza .
Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .
Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se aseaza feliile de slanina afumata .
Bucata de pulpa se inveleste bine in foi de varza murata [ si pe dedesupt] .Se pune intr-o tava , se aduga putina apa si se da la cuptorul incins 60 minute . Din cand in cand mai puneti apa daca e nevoie [ sa nu se arda tava ] .
In acest timp frunzele de varza se vor coce , aproape se vor arde . Scoteti frunzele de varza si lasati bucata de carne sa se rumeneasca inca 30 minute .
Timpul de coacere difera in functie de preferinte , marimea bucatii de carne si eficienta cuptorului .
Feliati bucata de carne si o serviti alaturi de salata sau garnitura preferata .
1
Aceasta reteta poate fi preparata cu carne de vita , porc , oaie/ miel sau chiar si vanat .