Sarmale la tava

de mihaelar63 in Porc, 5 Feb 2015 | 6355 vizualizari

 

Nu-mi place sa prepar sarmale de sarbatori . In anul in care m-am instrainat de Cluj , de dor am fost in vizita la 4 matusi si doua verisoare . Ce credeti cu ce insistau sa ma serveasca , bineinteles cu sarmale . Partea buna- am aflat cine le face mai bine . Bunica mea facea cele mai senzationale sarmale usor picante cu proportia carne / orez potrivita si copte la cuptor , usor uscate deasupra .
Asa ca eu prepar sarmale cam la 2-3 sapatamani dupa Anul Nou Imi plac sarmalele coapte in oala de lut dar de data aceasta din motive de ...lipsa de timp le-am preparat la tava .Dispuse intr-un singur rand au iesit asa cum imi plac mie : frumos rumenite in mod egal .

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 250 gr orez
  • 150 gr slanina afumata
  • 200 gr muschi file afumat
  • 2 cepe mari galbene
  • 1 buc praz
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de Kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • sare
  • pahar bulion
  • 100 ml ulei
  • cimbrisor verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la tava:

Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie .

Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei .

Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca .

In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos .Sarati .

Urmeaza in amestec culoarea rosie : pasta de ardei , de rosii , pasta iute , boiaua si condimentele uscate : busuioc+ cimbru .

Trageti tigaia de pe foc si amestecati compozitia cu carnea tocata .

Se ia cate o foaie de varza acra , se pune cate o lingura de compozitie de carne si se ruleaza .

O tava se stropeste cu restul uleiului, se aseaza in ea sarmalele intercalate de catre feliute de muschiulet afumat .

Deasupra puteti toca fideluta  frunze de varza nefolosite .

Se pune apa in tava pana la nivelul de sus al sarmalelor .

Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor o ora .

In prima parte a coacerii folositi o alta tava drept capac sau infoliati in folie de aluminiu ..n a doua parte scoteti folia/ capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .

Serviti sarmalele presarate cu cimbru verde  ,insotite de  smantana , iaurt sau hrean in otet .

TIPS-URI

1

Pentru ca sarmalele sa va iasa gustoase respectati formula 1 parte orez + 3 parti carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si pasat