Frumos se mai rumeneste carnea preparata la cuptor cu bere neagra .In timpul coacerii alcoolul din bere se evapora si ramnae o culoare si un sos delicios .
Friptura
Garnitura
Usturoiul se curata si se feliaza .
Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .
Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .
Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .
Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .
Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .
Preparatul trebuie servit cald .
1
Salvia merge foarte bine cu ceafa de porc .
2
Nu este nevoie de ulei , carnea va elibera suficienta grasime .