Tocanita ungureasca cu piept de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 6 Noi 2014 | 11023 vizualizari

 

Va aduc reteta cu nr. 650 o bunatate de tocanita ungureasca , sa-ti bati barbatul si copii si sa mananci singura :D .Imi doream o tocanita care sa o servesc cu paste . Am folosit macheroni de feretto niste paste senzational de bune [ nu ma intrebati de traducere ca n-am reusit sa o aflu] foarte potrivite pentru servirea cu sos .Pieptul de curcan -proaspat de la tara : ,, Traiasca soacra ''!!! Daca as avea un restaurant ar fi unul din preparatele pe care le-as include in meniu pentru ca este gustos , rapid si simplu de pregatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 500 gr paste -macheroni de feretto
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 untura proaspata de porc
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta ardei kapia cu telina : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 pahar vin rose
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingurita Eros Piszta - pasta iute de ardei
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita chimen negru
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ungureasca cu piept de curcan:

Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul .

Spalati si taiati fasii pieptul de curcan .

Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata .

Cand legumele devin sticloase se adauga carnea .

Fierbeti pastele in multa apa cu sare .

Aceasta rapid prin prajire devine albicioasa . In acest moment adugati boiaua , pudra de chimen si pasta de ardei iuti .

Amestecati usor si inabusiti carnea adugand vinul si bulionul .

La fiert puneti crenguta de busuioc si maghiranul uscat . Sarati .

Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor .

Lasati sa scada lichidul, dar nu prea mult , pentru a fi suficient la servirea cu paste .

Serviti tocanita calda cu maghiran si chimen negru presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Pastele folosite sunt foarte potrivite pentru servirea mancarurilor cu sos .

2

Un preparat rapid .

3

Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L