Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui.
Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu rupe carnea.
Iata cum am pregatit untul aromat: am mixat untul cu usturoi pisat, patrunjel, putina coaja de lamaie, zeama de lamaie si sare. Amestecul l-am pus intr-o bucata de folie de plastic, i-am dat forma dreptunghiulara si l-am pus la congelator sa se intareasca.
Eu am pregatit untul aromat cu o zi inainte.
Pe fiecare felie de pui am asezat o jumatate din untul aromat, dupa care am rulat carnea strans.
Am dat puiul prin faina si ou succesiv, repetand operatiunea pentru a ramane o crusta rezistenta. La final am trecut carnea prin pesmet si am fixat rulourile cu scobitori, pentru a fi sigura ca nu se desprinde carnea si nu se scurge untul.
Rulourile astfel pregatite le-am pus la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit usor.
Mi s-a parut foarte potrivit sa pregatesc un piure de cartofi alaturi si o salata verde.
1
untul aromat poate sa contina pe lang patrunjel si alte ierburi aromate, depinde ce anume va place mai mult;
2
eu am preferat sa pregatesc untul aromat cu o zi inainte;
3
puiul kievskaia se poate praji in ulei incins, ceea ce scurteaza si timpul de preparare, dar eu am referat varianta mai sanatoasa.