Pui Kievskaia

de Irina in Pui, 3 Dec 2015 | 11859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 80 de grame de unt
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat (plus alte ierburi aromate, daca doriti)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • 2 oua
  • faina alba
  • pesmet
  • 2 cartofi pentru garnitura de piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kievskaia:

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui. 

Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu rupe carnea. 

Iata cum am pregatit untul aromat: am mixat untul cu usturoi pisat, patrunjel, putina coaja de lamaie, zeama de lamaie si sare. Amestecul l-am pus intr-o bucata de folie de plastic, i-am dat forma dreptunghiulara si l-am pus la congelator sa se intareasca. 

Eu am pregatit untul aromat cu o zi inainte. 

Pe fiecare felie de pui am asezat o jumatate din untul aromat, dupa care am rulat carnea strans.

Am dat puiul prin faina si ou succesiv, repetand operatiunea pentru a ramane o crusta rezistenta. La final am trecut carnea prin pesmet si am fixat rulourile cu scobitori, pentru a fi sigura ca nu se desprinde carnea si nu se scurge untul.

Rulourile astfel pregatite le-am pus la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit usor.

Mi s-a parut foarte potrivit sa pregatesc un piure de cartofi alaturi si o salata verde.

TIPS-URI

1

untul aromat poate sa contina pe lang patrunjel si alte ierburi aromate, depinde ce anume va place mai mult;

2

eu am preferat sa pregatesc untul aromat cu o zi inainte;

3

puiul kievskaia se poate praji in ulei incins, ceea ce scurteaza si timpul de preparare, dar eu am referat varianta mai sanatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

CristianGuidea56 1

20.12.2019, 17:45

Cu regret spun, este o semimizerie, iar cei ce aplauda habar n-au de pui Kievskaia! Unde este cascavalul, unde este baconul?? La Alimentara, haha! Am mancat Kievskaia la cele mai bune restaurante di Bucuresti, inclusiv pe vremea lui Ceasca: Belin, Athenee, Bucuresti, oriunde! Absolut jenant!

Constelatialeu 1

20.12.2019, 17:51

CristianGuidea56 ai putea sa-ti lasi impresiile semimizere la celebrele restaurante pe unde ai mancat, daca nu esti in stare sa apreciezi munca unui om, e mai bine sa pleci de aici. Retetele se pot interpreta in fel si chip, asta pentru cultura ta generala.

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui