Nici o saptamana fara peste , macar de doua ori !!! Azi servim platica ruda mai modesta de apa dulce a celebrei dorade. Asta nu inseamna ca gustul ei nu e la fel de bun !!! Reteta am pescuit-o dintr-o emisiune culinara , dar nu mai tin minte de unde in orice caz era un chef strain .
-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente .
- Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa .
-Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas termorezistent.Stropiti cu zeama de lamaie .
- Dati la cuptor la foc mediu cam 30 min .Platica prinde in sectiune o frumoasa culoare alb -rozalie .
-Serviti platica calda cu garnitura sau sosul preferat .Noi am ales ceva mai simplu cu rosii si lamaie .
1
Preparati-va propriul ulei cu usturoi , intr-o sticla puneti usturoi curatat cam o treime , restul ulei de masline . Tineti in dulapul de deasupra aragazului . Dupa o saptamana veti avea un minunat ulei cu gust de usturoi pe care il puteti folosi la peste , pui , paste ,etc.