mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Crap in crusta cu salvie si ceapa verde

In Crap / Caras la 29 Ian 2012

Peste  pestele curatat , spalat si portionat   se presara sare si se stoarce zeama de la o lamaie ,dati la rece minimum 20 minute. Amestecati intr-un vas larg faina alba , pesmetul , faina de malai , parmezanul si putina sare . Tavaliti bucatile de peste in acest amestec , apoi...

Spaghete cu varza si cimbrisor

In Mancaruri de post la 28 Ian 2012

Taiati fideluta varza, sarati si caliti in ulei .  Cand ceapa devine sticloasa adugati cimbrisorul + concentratul de rosii . Amestecati sa nu se arda varza , aceasta nu trebuie sa fie foarte patrunsa, moale . Este foarte gustoasa si daca nu este indelung preparata ....

Gulii umplute in zama

In Supe/Ciorbe la 28 Ian 2012

Se curata si se spala legumele . Morcovul razuit , cartoful si ceapa taiate cubulete+2 linguri de orz se calesc in putin ulei .Sarati si puneti la fiert cu  3 l apa . Scobiti guliile in partea in care au avut frunzele [ este mai cruda si se scobeste mai usor ]-Bucatelele ...

Papricas unguresc cu pipote de curcan

In Curcan la 25 Ian 2012

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa . Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust. Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua...

Salata cu rucola, pui si mozzarella

In Salate la 24 Ian 2012

Rucola se spala si se usuca cu ajutorul  uscatorului ptr. salate . Se spala legumele . Taiati marunt pieptul de pui, ardeiul iute , rosiile  felii. Amestecati  cascavalul taiat patratele , sare , zeama lamaie si ulei de masline , adaugati bilutele de branza . Pofta buna...

Carne de vacuta cu orez

In Vita la 21 Ian 2012

 Legumele se curata si se spala .  Carnea si morcovii cuburi sarati  cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min . Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul .  Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac  15...

Supa de legume cu taitei de orez

In Supe la 21 Ian 2012

Legumele curatate , spalate si feliate se calesc putin in ulei , se sareaza si se pun la fiert cu 4 l apa [ 30 min la oala sub presiune ]  Scoateti capacul conform instructiunilor de folosire , adaugati sosul aromat si mai fierbeti 5 min. Puneti  taitei de orez inl farfurie,...

Salau bicolor

In Salau la 21 Ian 2012

 Salaul curatat, spalat ,se incresteaza pe laterale la distanta de un deget latime   si se sareaza . Se pune in burtica untul , usturoiul taiat felii si verdeturile . Asezati pestii intr-o tava cu hartie de copt .. Adaugati putin ulei de porumb si dati tava la cuptor 30 min ....

Aperitive cu oua suedeze

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2012

Fierbeti ouale de prepelita [sa fie tar ]. Le decojiti. Preparati o compozitie ca pentru chiftele din carnea ce ati scos-o din carnati, mustar, ou, sos, lapte, pesmet si verdeata. Ungeti palmele cu ulei si  "imbracati" ouale in materialul de carne tocata, rotunjiti,...

Clatite cu nuca si inghetata

In Dulciuri la 14 Ian 2012

Preparati aluatul de clatite amestecand cu un tel ingredientele lichide mai intai, ouale le frecati cu drojdia, diluati cu lapte si apa minerala, adaugati sarea, coaja de lamaie, uleiul treptat si faina cat sa fie ca o smantana mai subtire. Prajiti clatitele in tigaie . Preparati crema...

Salata de icre

In Peste la 18 Dec 2011

 Icrele se spala , se sareaza si se curata de pielite . Se strecoara de apa  printr-o sita deasa . puneti pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate putin pana incep sa-si schimbe culoarea in roz-portocaliu-piersiciu. Amestecati painea alba inmuiata in apa si stoarsa cu...

Dorada marinata cu oregano

In Peste la 17 Dec 2011

Dorada curatata si spalata o increstati pe laterale si o lasati la marinat in frigider cateva ore in sosul format din zeama de lamaie , sos soia , 2 linguri ulei , oregano,sare si piper.  Prajiti intr-o tigaie neaderenta pe ambele parti si serviti alaturi de legume proaspete preferate .

Dulceata de caise cu prune

In Dulceata / Gem la 17 Dec 2011

 Spalati si curatati de samburi fructele . Intr-o oala cu peretii non-aderenti puneti fructele presarate cu zahar , amestecati din cand in cand lasand zaharul sa se ,, topeasca '' cateva ore . Fierbeti la foc mic o ora supraveghind si amestecand sa nu se prinda . Spre sfarsitul...

Paine integrala cu seminte de in

In Piine la 17 Dec 2011

 Cerneti  intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara . Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min. Incepeti framantatul incorporand faina...

Fasole frecata cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 15 Dec 2011

Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore . Fierbeti 1 ora in multa apa sarata  [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa . Cu o lingura de lemn frecati...

Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

In Mancaruri de post la 15 Dec 2011

Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore . Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si  otetul. Scoateti frunzele pe rand , le curatati de...

Orez chinezesc

In Mancaruri de post la 5 Dec 2011

Curatati si spalati legumele crude . Feliati prazul,  dovlecelul , areii si le prajiti usor 1-2 min in ulei . Adaugati ciupercile si legumele + orezul si apa cantitate dubla . Sarati Adugati apa daca mai este necesar .In 15 min orezul ar trebui sa fie gata fiert . Adaugati...

Slaninuta cu boia

In Mezel de casa la 1 Dec 2011

Bucata de slaninuta se fierbe 30 min . in zeama de varza acra la care adaugati piperul boabe si foile de dafin. Scoteti slaninuta din lichidul in care a fiert , o increstati cu cutitulsi o ungeti cu usuroiul tocat piper si boia . Serviti rece cu ceapa rosie , hrean in otet , rosii , ardei ,...

Pui la tava

In Pui la 1 Dec 2011

  Topiti untul si amestecati cu ierburile verzi sare si piper .  Cu aceasta compozitie ungeti bine puiul[ curatat , spalat si transat pe burta] interior si exterior . Dati la cuptor la foc mic dupa ce ati adaugat o cana cu apa . Din cand in cand stropiti puiul cu...

,, Creste di gallo'' cu piept de pui .

In Paste la 30 Noi 2011

  Prajiti pieptul de pui taiat cuburi in ulei . Adaugati ceapa rondele , ardeiul felii si usturoiul tocat . inabusiti cu putina apa , sarati , piparati . Serviti cu ,, creste di gallo '' presarate cu cimbru verde  pe care le-ati fiert dupa indicatiile de pe punga .

Cod file cu brocoli si morcovi -la tigaie

In Peste la 30 Noi 2011

Asezati intr-o tigaie pestele pe margini si brocoli , morcovul rondele , usturoiul tocat , Sarati , si inabusiti 15 min sub capac cu putina apa . Serviti presarat cu piper si patrunjel verde .

Sote de inima cu legume

In Vita la 30 Noi 2011

 Inima se curata si  se tine in apa rece o ora - doua ca sa iasa sangele din ea. Legumele se curata si se spala Ceapa , pastarnacul, gogosarul , cuburi ; prazul , morcovul si ardeiul iute rondele se prajesc usor in ulei . Adaugati inima taiata cuburi sarati si acoperiti cu apa...

Ciorba de salata verde cu praz

In Ciorbe la 30 Noi 2011

Curatati si spalati legume.  Prajiti foarte usorin ulei , prazul si morcovul taiat rondele + slaninuta feliute subtiri. Turnati 4 l apa . Lasati la fiert 20 min . Adaugati  salata taiata fasii si smantana in acelasi timp . Amestecati rapid sa nu se faca smantana cocoloase ....

Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie

In Peste la 30 Noi 2011

Curatati , spalati , sarati  si crestati platica pe laterale cu un cutit bine ascutit. Ungeti pestele cu usturoi , ghimbir . Presarati deasupra legumele deshidratate . Intr-o tigaie neaderenta puneti ulei . platica , rosiile taiate  jumatati pe laterale . Turnati vinul , stropiti...

Platica cu piper si ierburi - la tigaie

In Peste la 30 Noi 2011

Platica curatata  , increstata pe laterale  si spalata se  sareaza , se unge cu ulei , zeama de lamaie si se presara cu rozmarin , cimbru si piper .Lasati la marinat minimum 1 ora. Incalziti o tigaie de teflon , puneti putin ulei . Cand tigaie e incinsa se pune platica + paharul...

Salau cu legume si salvie - la cuptor

In Salau la 30 Noi 2011

Ungeti o tava cu putin ulei , asezati in ea salaul rondele + frunze de salvie . Adaugati legumele feliate -tocate , sarati .Stropiti cu ulei si adaugati vinul . Dati tava la cuptor 30 minute. Serviti pestele decorat cu frunze si flori de salvie insotit de salata sau garnitura preferata.

Pulpe de pui umplute cu sunca si feta

In Pui la 30 Noi 2011

Ceapa , prazul si  usturoiul  tocate se prajesc usor alaturi de sunca taiata marunt . Piparati compozitia si adaugati cat e calda si cuburi de fetta,amestecand. Cu aceasta compozitie umpleti pulpele de pui dezosate,  spalate , sarate , in care ati facut un ,, buzunar '' cu...

Tocanita de ciuperci Pleurotus cu vinete - de post

In Mancaruri de post la 28 Noi 2011

Vanata si ceapa se curata si se taie cuburi .  O rosie  se spala si se taie marunt . Pleurotusul se taie fideluta . In uleiul incins se caleste usor ceapa , vanata , pleurotisul si usturoiul tocat . Sarati dupa gust si adaugati rosia tocata [ care  echilibreaza gustul...

Gogosari in otet cu prune si conopida

In Muraturi la 28 Noi 2011

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .  Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.  In zeama fierbinte  opariti buchetele mici de conopida  si gogosarii . Spalati prunele ....

Varza calita - de post

In Mancaruri de post la 28 Noi 2011

Varza se taie fideluta se freaca cu sare si se caleste in ulei , amestecandu-se . Puneti o cana de apa , ardeiul cubulete si lasati la fiert inca 10 min pana scade apa. Adaugati piper si codite de ceapa verde. Varza calita poate fi servita alaturi de mamaliguta calda sau cartofi pireu...

Afisate 1651 - 1680 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]