Parjoale a la Chisinau

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2013 | 10133 vizualizari

 

“Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire . Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti. ” – aşa îşi începea Anişoara postarea despre părjoale (chiftele) care mi-a făcut o poftăăăă, de zile mari.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 700-800 gr carne tocata de porc
  • 2-3 ouă
  • 50 gr unt topit
  • sare, piper
  • ulei
  • tigaie grill
  • In plus
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri lapte
  • sare şi piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale a la Chisinau:

Amestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând cu palmele de multe ori compoziţia , aceasta va căpăta o consistenţă legată.

Cu mâinile umede luaţi din compoziţie bile de carne pe care le aplatizaţi obţinând pârjoale cu o grosime de 1,5 -2 cm pe care le aşezaţi pe o tavă şi le daţi la rece pentru cel puţin o oră.

Bate ouăle rămase cu sare şi piper, adaugă făina şi lapte şi omogenizează bine să nu fie cocoloaşe.

Incinge tigaia grill, pune puţin ulei.

Trece pârjoalele prin compoziţia de ou şi prăjeşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Păstrează-le la cald până termini de prăjit toate pârjoalele apoi pune-le într-un vas termorezistent şi dă-le la cuptorul ptrîncălzit pentru 15 minute, la foc mediu.

Serveşte-le calde, cu piure sau cartofi copţi sau simple cu o salată.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale a la Chisinau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Doinavar 1

15.02.2013, 09:47

Foarte gustoase. Desi sunt din Banat, oricand gust cu placere mancaruri moldovenesti.

miki_a 1

17.09.2015, 11:18

Minunat de bune!!!!

mihaelar63 1

03.01.2017, 00:20

Ce reteta !!! O vreau si eu !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute pe gratar