Am ajuns si eu cu chiu cu vai la reteta cu numarul 300.
Am ales aceasta reteta pentru ca am fost extrordinar de incantata de rezultat, cred ca nu am mancat niciodata un dovlecel mai bun .
Initial am vrut sa prepar dovlecei pane dar mi-au parut prea banali si prea inecati in ulei .
Poate denumirea nu e potrivita dar alta nu-mi vine in minte .
Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata peste dovlecei .
Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .
Turnati jumatate din compozitie peste dovlecei si radeti putin cas.
Mai puneti un strat de dovlecei restul de verdeata, presarati putin pesmet si turnati peste in tava restul de oua cu faina .
Razuiti deasupra mozzarella si dati la cuptorul preincalzit foc mediu cam 20-30 min , pana preparatul devine rumen .
Serviti asezonat cu piper . Merge bine stropit cu smantana .
1
Mozzarella -cas este deosebita pentru preparatele cu legume la cuptor .
2
Acest preparat este gustos cald cat si rece .