Legumele se curata si se spala .
Ceapa taiata pestisori si usturoiul tocat se calesc usor in ulei .
Adugati rosiile decojite tocate ghimbirul si ardeiul . Sarati .Piparati .
Dupa ce puneti scoicile si fructele de mare stingeti cu vin .
Dupa 2-3 minute adaugati taiteii de orez ....
Se feliaza bagheta in felii subtiri .
Feliile de bagheta se rumnesc usor intr-o tava la cuptorul incins .
Se unge fiecare felie cu branzica pufoasa cu gust de somon .
Pe fiecare felie se pune putin somon afumat .
Se stropesc usor sandvisurile cu zeama de lamaie .
Se decoreaza cu...
Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare .
Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul .
Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand .
Adugati...
Bagheta se taie in felii subtiri . Daca doriti ca acestea sa fie mai mari , taiati putin pe diagonala .
Feliati salamul subtire .
Spalati rosiile si le taiati in doua .
Spalati codite de ceapa verde si le taiati marunt .
Ungeti feliile de bagheta cu branzica pufoasa .
Pe fiecare...
Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba .
Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant .
Spalati si curatati legumele .
Ardeii se taie cubulete marunte si se calesc usor in restul de ulei .
Adaugati...
Fierbeti osul cu carne pe jumatate si aruncati apa .
Conopida se desface bucatele , si se opareste in apa clocotita . Aruncati aceasta apa .[ Prin aceasta operatiune conopida va fi suportata si de cei mai sensibili ].
Spalati si curatati legumele . Spalati din nou .
Tocati...
Spanacul se spala bine din mai multe ape si se scurge .
Rupeti usor cu mana frunzele de spanac .
Curatati usturoiul si-l taiati feliute .
Infierbantati tigaia turnati uleiul .
Adugati usturoiul si spanacul si jumatate din seminte
.Amestecati pana cand spanacul...
Pestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt .
Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline .
Taiati ceapa verde rondele .
Presarati cu fulgi de chili , boia, ardeiul iute si ceapa verde. ...
Organele se curata de zgarciuri . Rinichii se taie in doua si se curata in interior de partile albicioase si pielite.
Maruntaiele se tin in apa rece pentru ca sa iasa sangele din ele [ eu le tin macar 2 ore si din cand in cand schimb apa ].
Se arunca apa si se taie bucati ....
Pastele se fierb in multa apa cu sare . Se scurg .
Pastrati putin lichid ramas de la fierbere [ 100 ml ]
Taiati carnaciori rondele si ii prajiti pana devin crocanti .
Turnati pastele in tigaie cu lichidul ramas si branza Brie rupta bucatele .
Amestecati pana cand branza se topeste si...
Ceapa se curata , se spala si se marunteste .
Caliti usor ceapa in untura.
Adugati carnea spalata si taiata bucati potrivite [ cat o imbucatura ].
Curatati , spalati si taiati ardeii . Adaugati-i la calit . Sarati .
Puneti apa calda cat sa acopere carnea si fierbeti la foc potrivit ....
Legumele se curata si se spala .
Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor .
Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la calit .
Adaugati 3-4 l apa peste legumele calite .Puneti si mararul + foia de dafin .
In momentul...
Rosiile se spala se taie felii , .
Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc verde ,spalate .
Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .
Se amesteca salata si se serveste si...
Curatati si spalati legumele .
Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul .
Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai mici .
Tocati marunt rosiiile si le adugati la calit .
Turnati 3-4 l apa . Sarati si fierbeti....
Puneti stafidele si merisoarele uscate in putin vin cald sa se hidrateze .
Fierbeti in apa cu sare ,conopida[care fierbe mai greu].Puneti conopida la scurs .
In aceiasi apa opariti brocolli .
Scoateti...
Carnea de porc feliata se bate bine , se sareaza si se pipareaza .
Bateti spuma ouale adugand sare si putin lapte .
Intr-un bol incapator puneti faina alba si intr-altul pesmet omogenizat cu faina de malai .
Impanati snitelele dandu-le prin faina alba , ou batut si amestecul de...
Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul .
Spalati si taiati fasii pieptul de curcan .
Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata .
Cand legumele devin sticloase se adauga carnea .
Fierbeti pastele in multa apa cu sare .
Aceasta rapid prin prajire...
Sfecla se taie cuburi.
Porumbul se scurge de lichid .
Nuca se inmoaie in apa din timp sau se fierbe un clocot, se scurge, se raceste .
Ouale fierte se curata de coaja si se feliaza .
Amestecati sfecla , porumbul, nuca , sunca , maioneza , smantana cu sare...
Ridichile se curata usor si se spala . Se taie rondele .
Ardeiul iute si usturoiul curatat se feliaza .
Se umple fiecare borcan cu rondele de ridichi
. Se pune in fiecare borcan ardei iute usturoi ,codite de ceapa si restul ingredientelor .
Adugati apa pana se acopera...
Spalati si curatati legumele .
Taiati legumele rondele sau cuburi dupa cum doriti .
Asezonati salata cu sare , ulei de masline si zeama de lamaie .
Serviti salata ca atare sau langa o bucata de friptura .
Eu am servit aceasta salata langa snitel crocant de porc.
Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei .
Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili .
Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand...
Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor .
Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul .
Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie .
Se strecoara lichidul obtinut .
Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi...
Am fiert usor brocolli in apa clocotita sarata 3 minute si l-am scos in apa rece . Am scurs brocolli .
Am dezosat carnea de pui , am tait-o fasii si am prajit-o in ulei . Am condimentat cu piper de Szechuan aromatizat cu oregano si rozmarin .
Rosiile le-am taiat de asemenea fasii ....
Pestele curatat si spalat l-am crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .
Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .
Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta...
Curatati si spalati legumele .
Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati .
Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt.
Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va...
Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .
Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .
Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si...
Se prepara marinata amestecand toate ingredientele .
Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum .
Cartofii , usturoiul si morcovii se curata , se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tava teflonata impreuna cu 500 ml apa .Sarati ....
Spalati si stergeti vinetele .Spalati rosiile
Feliati vinetele , sarati si lasati sa se scurga de zeama .
Bateti spuma 3 oua . Adugati pesmet , sare , piper , oregano .
Fiecare felie de vinete se da prin amestecul cu ou .
Puneti feliile impanate in tava cu folie de copt ....
Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra .
Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ].
Lasati sa se macereze doua saptamani .
Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si...
Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare .
Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza .
Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La...
Fructe de mare cu noodles de orez
Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata pestisori si usturoiul tocat se calesc usor in ulei . Adugati rosiile decojite tocate ghimbirul si ardeiul . Sarati .Piparati . Dupa ce puneti scoicile si fructele de mare stingeti cu vin . Dupa 2-3 minute adaugati taiteii de orez ....
Tartine cu branza pufoasa cu somon
Se feliaza bagheta in felii subtiri . Feliile de bagheta se rumnesc usor intr-o tava la cuptorul incins . Se unge fiecare felie cu branzica pufoasa cu gust de somon . Pe fiecare felie se pune putin somon afumat . Se stropesc usor sandvisurile cu zeama de lamaie . Se decoreaza cu...
Pipote de curcan cu sos de lapte
Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare . Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand . Adugati...
Tartine cu Branza pufoasa cu verdeata
Bagheta se taie in felii subtiri . Daca doriti ca acestea sa fie mai mari , taiati putin pe diagonala . Feliati salamul subtire . Spalati rosiile si le taiati in doua . Spalati codite de ceapa verde si le taiati marunt . Ungeti feliile de bagheta cu branzica pufoasa . Pe fiecare...
Salau cu sos picant de saramura
Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba . Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant . Spalati si curatati legumele . Ardeii se taie cubulete marunte si se calesc usor in restul de ulei . Adaugati...
Supa de porc cu conopida si cartofi
Fierbeti osul cu carne pe jumatate si aruncati apa . Conopida se desface bucatele , si se opareste in apa clocotita . Aruncati aceasta apa .[ Prin aceasta operatiune conopida va fi suportata si de cei mai sensibili ]. Spalati si curatati legumele . Spalati din nou . Tocati...
Spanac cu seminte
Spanacul se spala bine din mai multe ape si se scurge . Rupeti usor cu mana frunzele de spanac . Curatati usturoiul si-l taiati feliute . Infierbantati tigaia turnati uleiul . Adugati usturoiul si spanacul si jumatate din seminte .Amestecati pana cand spanacul...
Crap la tava cu ceapa verde si bacon
Pestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt . Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline . Taiati ceapa verde rondele . Presarati cu fulgi de chili , boia, ardeiul iute si ceapa verde. ...
Spadellata cu maruntaie
Organele se curata de zgarciuri . Rinichii se taie in doua si se curata in interior de partile albicioase si pielite. Maruntaiele se tin in apa rece pentru ca sa iasa sangele din ele [ eu le tin macar 2 ore si din cand in cand schimb apa ]. Se arunca apa si se taie bucati ....
Tagliatelle cu Brie
Pastele se fierb in multa apa cu sare . Se scurg . Pastrati putin lichid ramas de la fierbere [ 100 ml ] Taiati carnaciori rondele si ii prajiti pana devin crocanti . Turnati pastele in tigaie cu lichidul ramas si branza Brie rupta bucatele . Amestecati pana cand branza se topeste si...
Vitel cu trio de ardei
Ceapa se curata , se spala si se marunteste . Caliti usor ceapa in untura. Adugati carnea spalata si taiata bucati potrivite [ cat o imbucatura ]. Curatati , spalati si taiati ardeii . Adaugati-i la calit . Sarati . Puneti apa calda cat sa acopere carnea si fierbeti la foc potrivit ....
Ciorba de varza cu praz si carnati afumati
Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la calit . Adaugati 3-4 l apa peste legumele calite .Puneti si mararul + foia de dafin . In momentul...
Salsa de rosii a la Gino
Rosiile se spala se taie felii , . Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc verde ,spalate . Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline . Se amesteca salata si se serveste si...
Ciorba taraneasca de porc
Curatati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai mici . Tocati marunt rosiiile si le adugati la calit . Turnati 3-4 l apa . Sarati si fierbeti....
Salata de broccoli si conopida
Puneti stafidele si merisoarele uscate in putin vin cald sa se hidrateze . Fierbeti in apa cu sare ,conopida[care fierbe mai greu].Puneti conopida la scurs . In aceiasi apa opariti brocolli . Scoateti...
Snitel crocant
Carnea de porc feliata se bate bine , se sareaza si se pipareaza . Bateti spuma ouale adugand sare si putin lapte . Intr-un bol incapator puneti faina alba si intr-altul pesmet omogenizat cu faina de malai . Impanati snitelele dandu-le prin faina alba , ou batut si amestecul de...
Tocanita ungureasca cu piept de curcan
Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul . Spalati si taiati fasii pieptul de curcan . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata . Cand legumele devin sticloase se adauga carnea . Fierbeti pastele in multa apa cu sare . Aceasta rapid prin prajire...
Salata de sfecla rosie cu nuci si porumb
Sfecla se taie cuburi. Porumbul se scurge de lichid . Nuca se inmoaie in apa din timp sau se fierbe un clocot, se scurge, se raceste . Ouale fierte se curata de coaja si se feliaza . Amestecati sfecla , porumbul, nuca , sunca , maioneza , smantana cu sare...
Salata de ridichi rosii murate
Ridichile se curata usor si se spala . Se taie rondele . Ardeiul iute si usturoiul curatat se feliaza . Se umple fiecare borcan cu rondele de ridichi . Se pune in fiecare borcan ardei iute usturoi ,codite de ceapa si restul ingredientelor . Adugati apa pana se acopera...
Salata de telina cu ardei si ridichi
Spalati si curatati legumele . Taiati legumele rondele sau cuburi dupa cum doriti . Asezonati salata cu sare , ulei de masline si zeama de lamaie . Serviti salata ca atare sau langa o bucata de friptura . Eu am servit aceasta salata langa snitel crocant de porc.
Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac
Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei . Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili . Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand...
Otet de afine si merisore cu ierburi
Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor . Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul . Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie . Se strecoara lichidul obtinut . Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi...
Salata de brocolli cu pui si alune
Am fiert usor brocolli in apa clocotita sarata 3 minute si l-am scos in apa rece . Am scurs brocolli . Am dezosat carnea de pui , am tait-o fasii si am prajit-o in ulei . Am condimentat cu piper de Szechuan aromatizat cu oregano si rozmarin . Rosiile le-am taiat de asemenea fasii ....
Mreana la tava
Pestele curatat si spalat l-am crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata . Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul . Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta...
Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice
Curatati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt. Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va...
Gogosari in otet
Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata . Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala . Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si...
Costita cu cartofi ( la cuptor )
Se prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata , se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tava teflonata impreuna cu 500 ml apa .Sarati ....
Felii de vinete cu cas de oaie .
Spalati si stergeti vinetele .Spalati rosiile Feliati vinetele , sarati si lasati sa se scurga de zeama . Bateti spuma 3 oua . Adugati pesmet , sare , piper , oregano . Fiecare felie de vinete se da prin amestecul cu ou . Puneti feliile impanate in tava cu folie de copt ....
Otet de zmeura
Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra . Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ]. Lasati sa se macereze doua saptamani . Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si...
Clatite cu branza de vaca si zmeura
Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare . Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza . Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La...