Otet de zmeura

de mihaelar63 in Conserve, 24 Oct 2014 | 7304 vizualizari

 

Otetul acesta aromatizat te duce cu gandul la salate dichisite [ca aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/salata-santos-silva-47442.html] la marinate pentru fripturi. De mult timp il doream. Cum am gasit zmeura la piata acum doua saptamani mi-am pus dorinta in aplicare. Nu am aruncat nici zmeura ramasa, am pus-o intr-un borcan [la iarna o vad langa o friptura de vanat sau vita]. Trebuie sa mai etichetez borcanul sa nu se dea la el careva din familie ca prea bine arata. Otetul de zmeura cu o culoare minunata mai poate fi folosit la clatirea parului dupa spalare. Ce, bunicile noastre aveau balsam?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zmeura
  • 2 cani otet din vin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de zmeura:

Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra .

Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ].

Lasati sa se macereze doua saptamani .

Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si etichetati .

Nu aruncati zmeura ramasa . Se pune intr-un borcan , etichetat .Va folosi la sosuri pentru vanat sau carne rosie .

TIPS-URI

1

Folositi otetul de zmeura la salate , salate cu fructe , marinarea carnurilor , sosuri pentru carne rosie sau de vanat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pentru congelator