Toamna aceasta am gasit tot timpul brocolli proaspat la piata locala . Asa ca profit din plin si saptamanal macar de doua ori prepar acest a minunata si sanatoasa leguma .
Mi-a placut mult sosul dulce -acrisor de la aceasta reteta .
Dresing
Am fiert usor brocolli in apa clocotita sarata 3 minute si l-am scos in apa rece . Am scurs brocolli .
Am dezosat carnea de pui , am tait-o fasii si am prajit-o in ulei . Am condimentat cu piper de Szechuan aromatizat cu oregano si rozmarin .
Rosiile le-am taiat de asemenea fasii .
Dresingul se obtine amestecand toate ingredientele date .
Am asezat intr-un bol/ vas brocoli, pieptul de pui , rosiile si am asezonat cu sosul obtinut .
Pe deasupra am presarat alune sarate , chilli si ardei iute taiat rondele .
Pofta buna !!!
1
Carnea de pui se poate inlocui cu sunca sau bacon prajit .Cine este vegetarian are o reteta minunata daca renunta la carne .
2
Puteti folosi si alte seminte : susan , migdale , etc .