TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS

de Teo in Torturi, 23 Ian 2010 | 20137 vizualizari

 

preferatul familiei mele...

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • BLAT 
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS:

Se caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava cu apa, astfel vom obtine o crema compacta, fara gauri.

Intre timp preparam blatul: Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste, se adauga uleiul, faina mestecand usor pana la incorporare, apoi lingura de cacao.

Cand crema a prins un pic de coaja, se pune compozitia de blat peste crema si se mai tine la cuptor inca 35 de minute. Cand incepe sa se desprinda de pe margini este gata.

Se lasa la recit cam 1 ora, apoi punem platoul deasupra si rasturnam cu o miscare energica tinand bine cu mainile si de platou si de cratita. Nu ridicam cratita decat peste 2-3 ore, cand s-a racit complet.

Se imbraca in frisca si se orneaza cu nuca prajita si bucati de ciocolata.

TIPS-URI

1

Cratita in care se face crema trebuie sa fie mai inalta ca sa incapa lejer si blatul.

2

Blatul nu trebuie sa fie prea inalt, ci doar sa sustina crema.

3

Ar fi bine ca zaharul sa fie caramelizat intr-o cratita din fonta (traditionalul tuci) ca sa nu sare smaltul.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

nadina73 1

29.03.2010, 15:53

foarte frumos,am si o reteta asemanatoare e grozav de bun,felicitari 5 furculite de la mine

elena1988 1

01.02.2011, 12:14

Cris2711 1

02.03.2011, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Antonia