Am facut o perioada o adevarata pasiune pentru brocolli si conopida . Atat cat le-am gasit proaspete la piata din productia locala am incercat sa valorific la maximum oferta .
Puneti stafidele si merisoarele uscate in putin vin cald sa se hidrateze .
Fierbeti in apa cu sare ,conopida[care fierbe mai greu].Puneti conopida la scurs .
In aceiasi apa opariti brocolli .
Scoateti brocolli direct intr-un vas cu apa rece [ pentru a-si pastra culoarea ].Scurgeti-l.
Taiati sunca cubulete .
Curatati ceapa , taiati pestisori , sarati si amestecati-o cu otet de zmeura .
Cu ajutorul blenderului vertical de mana amestecati galbenusul cu sare , mustar , ulei , zeama de lamaie si smantna .
Puneti brocolli si conopida intr-un vas de sticla sau pe un platou .Deasupra turnati dresingul de smantana .
Puneti pe deasupra sunca si ceapa .
Presarati stafide , merisoare , seminte de floarea soarelui si fulgide chilli
1
Salata este delicioasa dupa ce sta putin la rece .
2
Puneti din timp stafidele si merisoarele la hidratare in vin . Daca nu ati reusit grabiti procesul fierbandu-le usor in vin .