Din ciclul ,, Nimic nu se pierde, totul se transforma '' . Am ramas pe stoc din ziua precedenta cu un spanac scazut foarte bun , doar ca nu mergea asa gol . M-am gandit ca ar fi grozav pe post de sos langa paste de calitate si inca ceva carnita . Preparatul final a fost grozav de gustos si aratos .Pastele lumaconi sunt niste paste tip scoica , uriase , imi plac pentru ca ,, ascund '' bine un sosul .
Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei .
Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili .
Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand instructiunile de pe punga .Scurgeti pastele .
Ceapa si usturoiul se feliaza si se calesc foarte usor in uleiul ramas . Puneti faina , amestecati si turnati usor laptele amestecand . Se aduga spanacul spalat si se blenduieste cu mixerul vertical de mana .
Dati gustul final la spanac adugand nucsoara , parmezan si sare .Amestecati in spanac sosul provenit de la prajirea carnii .
Serviti pastele acoperite din abundenta cu sosul de spanac si cu muschiuletul prajit deasupra .