iry-gabriela

1

Bucataras
incepator

Roman, Neamț

Bucataras din 22.12.2011

RETETE239
PRIETENI190
Retete

Piept de pui cu smântână

In Pui la 27 Oct 2015

Pieptul de pui se spală,  după care se taie cuburi (nu prea mici dar nici prea mari). Gata taiat se pune la fiert in apa cu un pic de sare si ulei (cam 2-3 linguri). In timpul fierberii se va tine pe oala un capac (dar nu ermetic),pentru a nu scade apa prea repade. Separat intr-un...

Frittata cu de toate

In Pui la 22 Oct 2015

Pentru început curățăm  cartofii, ii spălăm  si apoi ii taiem felii ca pentru prajit. Carnea o spălăm,  dupa care o taiem in cubulete. Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă  cu un pic de sare si ulei. Cât  acestea...

Bulete din telemea si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2015

Pentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul.  Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt. La final am adaugat făina și am amestecat până la omogenizare, dar fără a mai adăuga sare deoarece cașul are...

Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă

In Dulciuri la 16 Oct 2015

Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș. Albușurile se vor mixa cu un  praf de sare pana se formează o bezea . Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei....

Pandișpan cu ness si dulceață

In Prajituri la 8 Oct 2015

Ouale se vor mixa împreună cu zahărul,  până se va forma o cremă  spumoasă ce creste in volum. Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand încontinuu. La final se va adauga faina, pe care o amestecam cu praful de copt. ...

Pizza cu trei feluri de brânză

In Pizza la 8 Oct 2015

Aluatul: Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.  Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în  volum. Separat se...

Găluște cu prune

In Dulciuri la 3 Oct 2015

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar  si amestecăm pentru a se lipi...

Gogoșele din cartofi si smântână

In Mancare copii la 25 Sep 2015

Cartofii curățați de coaja, se fierb în apă cu un pic de sare. După fierbere se scurg de apă, se zdrobesc și se lasă  la răcit.  Separat se bat ouăle,  peste care se adaugă smântâna si se amestecă bine. Compoziția obținută se adaugă peste...

Tarta cu lapte prins

In Dulciuri la 10 Aug 2015

Pentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon. Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta. Laptel prins rămas  prin scurgerea zerului l-am amestecat cu zahărul,  zaharul vanilat, apoi grisul și  ouale, amestecând...

Șnițele din piept de pui

In Pui la 13 Mai 2015

Se bat ușor fâșiile din piept de pui. Intr-un castron se bat cu telul ouăle împreună cu un praf de sare (după gust). Fiecare fâșie din piept de pui se trece prin făină,  apoi prin oul bătut,  după care se prăjesc in ulei pe ambele părți.  Se...

Desert chec in trei culori

In Prajituri la 3 Mai 2015

Separam gălbenușurile de albușuri.  Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca...

Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi

In Ficat la 22 Apr 2015

Spălăm ficăței  si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si  apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic.       Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa...

Salată aperitiv cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2015

Pregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare din ingrendiente le-am pus in farfurii separate). Am spalat si curățat ardeii si apoi i-am taiat...

Fasole păstăi cu bulion

In Mancaruri de post la 8 Apr 2015

Ceapa o curățăm,  spălăm si o tăiem mărunt după care o punem la  înăbușit cu un pic de ulei si 200ml apă. Păstăile le lăsăm la dezghețat la temperatura camerei,  după care le adaugăm peste ceapa înăbușită  si completam cu apă cat să le...

Mancare de spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 7 Apr 2015

Pentru inceput am ales spanacul , l-am spalat bine după  care l-am fiert 5 minute in apa clocotita.  După ce a fiert , l-am strecurat si după ce s-a răcorit un pic l-am tocat mărunt cu un cuțit. Separat am pus la calit ceapa taiata marunt și usturoiul pisat. Apoi am adaugat faina...

Costițe de porc si cartofi la cuptor

In Porc la 7 Apr 2015

Se iau coastele,  se spală si se așează  intr-o tavă i  care am adăugat un pic de ulei (nu prea mult pentru ca sigur vor lasa un pic dingrăsimea ei). Separat se curăță cartofii, se vor spăla si apoise vor tăia rondele de 0,5 mm si se va ,,împăna,, coastele....

Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

In Ciorbe la 5 Apr 2015

Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.     Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat  , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .     La final am curățat dovlecelul de coaja...

Piure de cartofi cu batoane de calamar

In Peste la 24 Mar 2015

Cartofii ii curățăm,  spălăm si apoi îi punem la fiert in apă călduță cu un pic de sare. Cat fierb cartofii, punem la încins 100ml ulei, peste care așezăm batoanele de calamar pe care le rumenim pe ambele părți.           După ce s-au...

Mini farfalle cu miez de scoici

In Fructe de mare la 23 Mar 2015

Pentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas. Separat am curățat ceapa si apoi am spalat-o, după care am taiat-o mărunt.  Usturoiul si el curățat l-am dat pe...

Cod marinat

In Peste la 23 Mar 2015

Pentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință.     Apoi așezăm bucățile intr-o cratiță si adaugăm pe rând : ulei, oțet, delikat  si piper după gust si 3-4 frunze de...

Ouă umplute

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2015

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași...

Chisca

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2014

Pentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena.  Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15 minute.   Apoi adaugam ceapa calita si orezul peste carnea tocata, dupa care condimentam cu...

Prajitura semiluna

In Prajituri la 12 Dec 2013

Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si...

Prajitura de post cu nuca

In Prajituri la 3 Dec 2013

Pentru inceput se dizolva zaharul in sifon dupa care se adauga uleiul.  Apoi se adauga nuca macinata si la final se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt.  Daca compozitia va iesi mai groasa se va mai adauga 2 linguri de sifon  .    Compozitia...

Pachetele cu ton

In Ton la 30 Noi 2013

Aluatul .   Drojdia se va desface in lapte caldut,dupa care se va adauga ouale batute.   Apoi se va adauga  un praf de sare si margarina care se va topi la foc mic.  La finalse va adauga faina si se va framanta un aluat nelipicios si elastic.  Aluatul  se va...

Prajitura Teo

In Prajituri la 22 Noi 2013

Foile:  Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei...

Cremsnit cu blat de albusuri

In Prajituri la 20 Noi 2013

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie amestecand usor cu lingura pana se incorporeaza bine atat faina cat si grisul .Am uns un vas...

Cornulete cu rahat

In Dulciuri la 19 Noi 2013

Pentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia.  Apoi drojdia dizolvata se va adauga peste amestecul de untura si margarina. Se va adauga esenta si...

Saratele cu mac

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2013

Pentru inceput dizolvam drojdia in 100ml apa calduta,dupa care o amestecam cu telemeaua pe care o framantam  sau chiar o dam pe razatoare, si cele 2 oua.  Adaugam apoi si margarina(care a fost lasata la temperatura camerei)  amestecand usor pana se incorporeaza toate.  La...

Savarine

In Prajituri la 11 Noi 2013

La prepararea savarinelor vom face astfel: pentru inceput se vor dizolva drojdia si zaharul in 50 ml lapte, dupa care se va adauga peste faina. Apoi se va adauga restul de lapte, ouale batute, sarea si uleiul amestecand cu o lingura, astfel formandu-se o compozitie moale. Se va lasa compozitia sa...

Afisate 31 - 60 din 239 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 27

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]