Prefer chisca in locul carnatilor de sarbatori atat de mult imi place...sper sa va placa si voua....imi pare rau de poza dar nu este reusita.
Pentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena. Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15 minute.
Apoi adaugam ceapa calita si orezul peste carnea tocata, dupa care condimentam cu piper macinat si sare dupa gust, amestecam pana se omogenizeaza bine. Separat tinem matele(pe care le-am luat din comert),in apa in amestec cu otet cam 30 minute, dupa care le clatim bine cu apa calduta. Dupa ce toate sunt pregatite umplem matele in acelasi procedeu ca si la carnati ,diferenta este ca se va umple mai lejer deoarece prin fierbere orezul se va umfla si riscam sa se sparga matele.
Dupa ce umpem matele cu toata cantitatea de carne ,intepam din loc in loc cu o scobitoare pentru a-i da orezului loc sa fiarba si sa se umfle lejer. Se va pune la fiert in apa in care se va adauga ienibahar,piper boabe si foi dafin in functie de cat de condimentat veti dori. Se va fierbe cam o ora incepand din momentul in care se va ridica la suprafata. Se poate servi imediat dupa fierbere dar se poate si praji ,se va servi alaturi de mustar sau chiar varza murata.
POFTA BUNA!
1
De preferat sa se puna la fiert cantitate de chisca mai mica pentru a nu se sparge matele aflate la fundul oalei. Dupa ce se vor ridica la suprafata se va aseza o farfurie cu fata in jos peste chisca, ca aceasta sa fiarba in apa.