Ingredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.
Restul de ingrediente :
Aluatul:
Drojdia se sfărâmă, peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.
Peste acestea se adauga paharul de apă călduță, se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în volum.
Separat se taie salamul dacă se poate în felii cât mai subțiri (se poate pune la alegere orice fel de salam , piept de pui sau chear bacon ).
Ardeiul se curăță,se spală și apoi se taie rondele sau cuburele după preferință.
Bulionul se va pune într-un bol, peste care vom adauga si apa, delikatul si piperul după gust si vom amesteca pana la omogenizare, formându-se un sos mai subțire de bulion.
Dupa ce maiaua a crescut se va adauga peste făină (cam 400g la inceput si se mai adauga pe parcurs, la nevoie), oțet si 3-4 linguri de ulei, după care se frământă pana devine un aluat elastic , bun de modelat.
Se lasa la crescut 1/2 h dupa care se va intinde o foaie(eu intind foia subtire pentru ca asa le place celor din casă dar si pentru ca se coace repede si devine fragedă si ușor crocantă ) si se va aseza intr-o tavă pe care am uns-o cu un pic de ulei.
Peste aluat se va intinde cu o lingura, un strat subtire de sos de bulion, peste care vom rade mozzarela.
Peste mozzarela, se va aseza salamul si ardeiul, peste care vom rade cascaval afumat.
Peste cașcaval vom turna un ou batut bine si la final vom rade parmezan.
Se da la cuptor(bine incins) 30 de minute si se serveste de preferință caldă.
1
Otetul il folosesc la aluatul de pizza si nu numai, deoarece are rol de a fragezi aluatul
2
Se poate face doar cu brânză fara a mai adauga si salamul si va iesi la fel de gustoasă .