Pizza cu trei feluri de brânză

de iry-gabriela in Pizza, 8 Oct 2015 | 3282 vizualizari

 

Ingredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Un cub de drojdie mic;
  • 2 linguri de zahar;
  • Un pahar cu apă călduță;
  • O lingură de oțet;
  • Sare, ulei;
  • Făină cat cuprinde.

Restul de ingrediente :

  • branza mozzarela;
  • brânză parmezan;
  • cascaval afumat;
  • salam victoria;
  • oua (1 la o tavă );
  • ardei ;
  • 2 linguri de bulion+ 4 linguri apa, delikat si piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu trei feluri de brânză:

Aluatul:

Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. 

Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în  volum.

Separat se taie salamul dacă  se poate în felii cât mai subțiri  (se poate pune la alegere orice fel de salam , piept de pui sau chear bacon ).

Ardeiul se curăță,se  spală și apoi se taie rondele sau cuburele după preferință. 

Bulionul se va pune într-un bol, peste care vom adauga si apa, delikatul si piperul după gust si vom amesteca pana la omogenizare, formându-se un sos mai subțire de bulion.

Dupa ce maiaua a crescut se va adauga peste făină  (cam 400g la inceput si se mai adauga pe parcurs, la nevoie), oțet si 3-4 linguri de ulei, după  care se frământă  pana devine un aluat elastic , bun de modelat.

Se lasa la crescut 1/2 h dupa care se va intinde o foaie(eu intind foia subtire pentru ca asa le place celor din casă dar si pentru ca se coace repede si devine fragedă si ușor crocantă ) si se va aseza intr-o tavă pe care am uns-o cu un pic de ulei.

Peste aluat se va intinde cu o lingura, un strat subtire de sos de bulion, peste care vom rade mozzarela. 

Peste mozzarela, se va aseza salamul si ardeiul, peste care vom rade cascaval afumat. 

Peste cașcaval vom turna un ou batut bine si la final vom rade parmezan. 

Se da la cuptor(bine incins) 30 de minute si se serveste de preferință caldă. 

TIPS-URI

1

Otetul il folosesc la aluatul de pizza si nu numai, deoarece are rol de a fragezi aluatul

2

Se poate face doar cu brânză fara a mai adauga si salamul si va iesi la fel de gustoasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu trei feluri de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfincione sicilian