Frittata cu de toate

de iry-gabriela in Pui, 22 Oct 2015 | 3657 vizualizari

 

Când am gasit aceasta rețeta, am fost nedumerită de ce se cheamă frittata.....si am intrat pe internet sa vad ce inseamna. Este un amestec de ingrendiente pe care fiecare le are prin frigider sau " resturi ""de la diverse preparate, care se coace la cuptor.Eu i-as spune musaca chear dacă nu se aseaza in straturi . Dar cum reteta am gasit-o cu acest nume nu se cade sa îl schimb. Intradevar, este foarte bună, sățioasa si merge servită si copiilor.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 5 oua,
  • 3 cartofi,
  • O ceapa medie
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 bucăți de pulpă dezosata de pui,
  • 100 g de mozzarela,
  • 2 linguri de smântână,
  • O legătură marar,
  • Sare,
  • Ulei si făină pentru tapetat tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu de toate:

Pentru început curățăm  cartofii, ii spălăm  si apoi ii taiem felii ca pentru prajit.

Carnea o spălăm,  dupa care o taiem in cubulete.

Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă  cu un pic de sare si ulei.

Cât  acestea fierb, curatam ceapa, o spălăm  si o vom taia peștișor,  iar cateii de usturoi ii vom curăța, dupa care ii vom tăia mărunt. 

Ceapa si usturoiul le vom pune la inabusit cu un pic de ulei și un pahar cu apă  si vom lasa pe foc pana ce se vor inmuia bine si va scade apa fara a ajunge sa ce caleasca in ulei.

Separat intr-un vas vom bate ouale spumă,  cu un tel sau mixer, in care vom adauga mozzarela  pe care am data-o pe razatoare ,smantana si marar pe care l-am spalat si apoi l-am tocat marunt. Se amesteca pana la omogenizare adaugandu-se sare după gust.

In această compoziție vom adauga cartofii si carnea (dupa ce au fiert , le -am scurs de zeama si le-am lasat la răcit  un pic). Tot aici vom adauga si ceapa si usturoiul,  dupa care vom amesteca  pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Aceasta compoziție o vom turna intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si apoi am tapetat-o cu faină. 

Se da la cuptor care este preîncălzit si se va tine la cuptor 45 de minute la foc mediu.

Eu am mâncat  cu salata de varza albă  dar merge mai bine cu ceva acru: castraveti, gogosari, la alegere.

TIPS-URI

1

E bine de folosit cartofi roz

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iry-gabriela 1

22.10.2015, 23:59

Multumesc motanel

Merisor 1

23.10.2015, 09:46

Bunatate!

iry-gabriela 1

23.10.2015, 13:39

Multumesc Merișor

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu nukerli