Când am gasit aceasta rețeta, am fost nedumerită de ce se cheamă frittata.....si am intrat pe internet sa vad ce inseamna. Este un amestec de ingrendiente pe care fiecare le are prin frigider sau " resturi ""de la diverse preparate, care se coace la cuptor.Eu i-as spune musaca chear dacă nu se aseaza in straturi . Dar cum reteta am gasit-o cu acest nume nu se cade sa îl schimb. Intradevar, este foarte bună, sățioasa si merge servită si copiilor.
Pentru început curățăm cartofii, ii spălăm si apoi ii taiem felii ca pentru prajit.
Carnea o spălăm, dupa care o taiem in cubulete.
Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă cu un pic de sare si ulei.
Cât acestea fierb, curatam ceapa, o spălăm si o vom taia peștișor, iar cateii de usturoi ii vom curăța, dupa care ii vom tăia mărunt.
Ceapa si usturoiul le vom pune la inabusit cu un pic de ulei și un pahar cu apă si vom lasa pe foc pana ce se vor inmuia bine si va scade apa fara a ajunge sa ce caleasca in ulei.
Separat intr-un vas vom bate ouale spumă, cu un tel sau mixer, in care vom adauga mozzarela pe care am data-o pe razatoare ,smantana si marar pe care l-am spalat si apoi l-am tocat marunt. Se amesteca pana la omogenizare adaugandu-se sare după gust.
In această compoziție vom adauga cartofii si carnea (dupa ce au fiert , le -am scurs de zeama si le-am lasat la răcit un pic). Tot aici vom adauga si ceapa si usturoiul, dupa care vom amesteca pana la incorporarea tuturor ingrendientelor.
Aceasta compoziție o vom turna intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si apoi am tapetat-o cu faină.
Se da la cuptor care este preîncălzit si se va tine la cuptor 45 de minute la foc mediu.
Eu am mâncat cu salata de varza albă dar merge mai bine cu ceva acru: castraveti, gogosari, la alegere.
1
E bine de folosit cartofi roz