Ce pot sa sun....ușor insiropata, destul de aspectoasa si delicioasa!
Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș.
Albușurile se vor mixa cu un praf de sare pana se formează o bezea .
Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei.
Peste gălbenușurile batute spumă se va adauga treptat albușurile amestecând ușor, până se încorporează toata bezeaua.
In această compoziție, se va adăuga si zeama de portocale , după care se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt.
Compoziția obținută se va pune intr-o tavă pe care o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faină.
Se va tine la cuptor 45 de minute, se lasă sa se răcească, după care se va tăia pătrățele mai mici sau mai mari.
Cât se raceste blatul se va pune apa (respectiv lapte) la fiert, în care am adaugat zaharul si cacao.
După ce se va topi zaharul si apa este fierbinte sa va adauga esență de rom si margarina.
Prin acest sirop se vor trece pătrățelele de pandișpan dupa care se vor tăvăli prin nucă de cocos si miez de nucă.