Un chec bun, usor de preparat, nu prea dulce si destul de frumos la prezentare.....Această rețetă am preluat-o din revista Practic în bucatarie (eu am facut două checuri, deci va prezint rețeta dublată ).
Separam gălbenușurile de albușuri.
Compozitie galbena: Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca smântâna.
Compozitie alba: Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția devine ca o bezea. Adaugăm uleiul, esența (tot o lingurita), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.
ASAMBLARE:
Ungem două tăvi de chec cu ulei, apoi le tapetam cu făină.
Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.
Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.
Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri, impartind-o in mod egal in tăvi.
Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se vor tăia reci.
1
Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii (cacaua nu va permite stratului de albușuri sa patrunda in cel de gălbenușuri).