Desert chec in trei culori

de iry-gabriela in Prajituri, 3 Mai 2015 | 65947 vizualizari

 

Un chec bun, usor de preparat, nu prea dulce si destul de frumos la prezentare.....Această rețetă am preluat-o din revista Practic în bucatarie (eu am facut două checuri, deci va prezint rețeta dublată ).

 

INGREDIENTE

  • Compoziția galbenă :
  • 12 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Compoziția albă:
  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Compoziția neagră:
  • 3-4 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

Separam gălbenușurile de albușuri. 

Compozitie galbena: Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca smântâna.

Compozitie alba: Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția  devine ca o bezea. Adaugăm  uleiul, esența  (tot o lingurita), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE:

Ungem două tăvi de chec cu ulei, apoi le tapetam cu făină. 

Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.

Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri,  impartind-o in mod egal in tăvi. 

Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se vor tăia reci.

TIPS-URI

1

Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii (cacaua nu va permite stratului de albușuri sa patrunda in cel de gălbenușuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)