publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Sarmalute cu frunza de stevie
Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa deoparte. Frunzele de stevie spalate se oparesc doar 1-2 sec, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa...
Iepure la cuptor
Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul. Cartofii curatati, spalati, taiati in...
Limba cu masline
Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt Separat se face un sos bechamel mai subtire din untul fierbinte, faina...
Mancare cu carnati de casa
Carnatul taiat in bucati mai mici,se prajeste putin un ulei apoi se scoate pe farfurie; in uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga rosiile, iar dupa cateva clocote, daca e nevoie, 1 pahar cu apa si dafinul; se adauga bucatile de carnati, se lasa pe foc pana scade si...
Varza de Bruxelles cu pui
Din pieptul feliat si condimentat cu sare si piper,se pregatesc snitele astfel;intr-un bol se bate bine oul cu sare,piper si lapte,in alt bol se pune faina iar in altul pesmetul amestecat cu cascavalul ras;se trece carnea prin faina,ou,pesmet,apoi se prajesc in ulei incins iar dupa ce s-au...
Tocanita mamei
Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul...
Pui cu ciuperci urechi de lemn
Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit se adauga usturoiul taiat,se amesteca repede sa nu se arda apoi imediat apa amestecata cu...
Chiftelute de curcan cu sos marinat
Intr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata taiata marunt(in special mararul se potriveste cel mai bine) apoi se amesteca totul foarte bine cu...
Orez gratinat cu carne
Punem orezul spalat la fiert in supa iar dupa ce este gata,condimentam cu sare daca mai e nevoie,piper,punem capac si lasam deoparte In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,morcovul ras mare sau cubulete,putina apa iar dupa ce s-au inmuiat adaugam carnea,sare,piper,putin cimbru,bulionul si...
Mini-musaca
Intr-un vas amestecam carnea cu ceapa tocata marunt; intr-un alt vas pe foc calim ciupercile taiate marunt in 2linguri ulei,dupa ce a scazut apa din ele adaugam carnea si amestecam bine; dupa ce carnea s-a albit,condimentam putin cu sare,piper apoi dam deoparte iar dupa ce s-a racorit putin...
Curcan cu spanac
In primul rand ne ocupam de spanac: il curatam de nervurile groase, il spalam in multe ape reci, si il oparim 3minute. Il scurgem iar dupa ce s-a racit il taiem si-l lasam deoparte. Carnea spalata, taiata in portii mici daca e cazul, o inabusim in ulei cu putina apa, adaugam ceapa si...
Cotlet tiganesc
Cotletele usor batute,condimentate,le trecem prin faina,le prajim putin si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim muschiul taiat suvite,le scoatem si le ele apoi calim ciupercile feliate adaugand putin ulei daca nu a mai ramas si le scoatem dupa ce a scazut apa din ele; calim apoi...
Cotlet cu cartofi taranesti
Cotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a evaporat,scoatem carnea pe o farfurie,in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,condimentam cu...
Pui la cuptor
Punem in tava puiul spalat,uscat,frecat cu mirodeniile amestecate cu sare si piper,prin interior si exterior,lamaia si cativa catei de usturoi punem in interiorul puiului,pe langa el cartofii curatati,restul de usturoi,morcovul,un pahar cu apa si vin; punem capacul si lasam la cuptor 40min;...
Pui cu legume la cuptor cu halogen
Pulpele curatate,spalate,legumele de asemenea dar taiate dupa cum doreste fiecare,le condimentam apoi le punem intr-un bol cu ulei,zeama de lamaie,le amestecam bine si le lasam 30min. dupa acest timp,asezam in cuptor pe rafrul de jos legumele iar deasupra pulpele;programam cuptorul pentru pui...
Pachetele cu pui
Intr-un castronel punem pieptul dezosat,spalat,uscat. taiat foarte marunt si condimentat cu condimente pentru pui sau pur si simplu cu sare si piper;dupa ce s-a odihnit putin o punem in tigaia cu ulei sa se caleasca,adaugam apoi ciupercile de asemenea tocate marunt iar dupa ce a scazut apa din...
Tochitura de curcan
In primul rand curatam ficatul,il spalam,il taiem in jumatati sau sferturi daca-i mare si-l punem intr-un vas cu apa rece si 100ml otet pentru 1h(pentru a-i scoate amarala);in acest timp,punem in vas untura,pipotele spalate si taiate in sferturi,inimile si dupa ce s-au prajit putin,adaugam 2cani...
Chiftelute cu garnitura de paste
Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin,usturoiul bine pisat,sare,piper,cimbru,miezul de paine inmuiat in lapte,oul,verdeata tocata marunt si amestecam bine cu mana;formam chiftelutele rotunde sau plate cum doreste fiecare,le trecem prin faina api le prajim in ulei si le scoatem...
Curcan cu mazare
Carnea spalata,bine scursa,o calim in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi sau cubuleteş adaugam apoi cele doua paste de ardei si rosii,dupa 2-3min,punem2cani cu apa si lasam sa fiarba cu capac; dupa ce carnea si cartofii sunt...
Piftie de curcan
Ghiarele curatate,spalate,le punem in oala de 8l impreuna cu restul ingredientelor curatate,spalate,1lingura cu sare,dafin,ardei iute si apa bineinteles;lasam sa fiarba incet si cu capac spumuind,pana cand apa a ajuns la jumatate iar carnea se desprinde de oase;strecuram totul,in supa adaugam...
Cartofi la cuptor cu costita
Costita portionata,o punem in tigaie cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem;dupa ce s-a rumenit si s-a racit,o condimentam cu sare,piper si boia. Usturoiul bine pisat,il punem intr-un bol si amestecam cu 1ceasca cu apa. In tigaia in care am prajit costita,punem untura,calim...
Pui la gratar cu mix mexican
Pieptul dezosat,spalat,feliat,condimentat cu sare,piper si curry,il punem intr-un bol cu uleiul de masline si zeama de lamaie,amestecam,acoperim bolul si-l lasam cateva ore dar nu mai putin de 1h; in acest timp rasturnam cutia cu legume, scursa, in tigaia cu unt incins,sotam cateva minute apoi...
Rata confiata cu sos de parmezan
Carnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,patrunjel tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine si lasam...
Snitele cu ciuperci si smantana
Carnea condimentata cu sare si piper,o trecem prin faina,prajim bucatile cate 2-3min pe fiecare parte apoi le scoatem pe farfurie;in uleiul ramas,calim ceapa tocata marunt si usturoiul apoi adaugam ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu apa,carnea si lasam sa fiarba cu...
Rulada umpluta cu carnati
Intr-un castron amestecam carnea cu sare,piper,oul batut,patrunjel taiat marunt;dupa ce totul este omogenizat,lasam sa se odihneasca 10min; Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei si tapetata cu patrunjel taiat foarte marunt,punem carnea,o aplatizam cu palmele cu grija,deasupra asezam cei doi...
Rulada de varza umpluta
Varza o tocam foarte fin,o calim in ulei pana se inmoaie,adaugam sare iar daca tot este tare,punem si o ceasca cu apa,lasam sa fiarba si sa scada in acelasi timp;varza nu trebuie sa fie zemoasa. Intr-un castron amestecam carnea cu sare,piper,cimbru,usturoi pisat,o punem intr-o tigaie cateva...
Friptura din carne tocata
Carnea tocata o amestecam bine cu crema de branza, ouale, pesmetul si o lasam 15 minute sa se odihneasca. Adaugam apoi ceapa tocata fin sau data pe razatoare, usturoiul pisat, sare, piper, 1 lingura maghiran si pasta de ardei. Omogenizam bine compozitia, o punem intr-o forma unsa cu ulei, dam...
Ficatei cu sos
Ficateii curatati, spalati, bine scursi, ii punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca inabusit. Dupa ce a scazut apa din ei adaugam usturoiul pisat, dupa cateva minute vinul, dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam rosiile pasate, lasam sa fiarba 5 minute, condimentam cu sare, piper, putin...
Curcan cu sos de ceapa
Carnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se lipeasca de fundul vasului,adaugam rosiile spalate si pasate cu blenderul,1cana cu apa,1lingurita sare si...
Pui cu gutui
Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie; gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie apoi le prajim in untul ramas de la carne dupa care se scot si ele pe o farfurie; tot in untul...