Iepure la cuptor

de ianculubita in Iepure, 9 Apr 2018 | 3812 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Anul acesta, pentru faptul ca nu am gatit niciodata iepure si curiozitatea m-a impins sa-l cumpar, am zis pas mielului pentru friptura, am facut doar bors din miel pentru ca ne place mult
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (1,5-2kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 leg usturoi verde
  • 300 ml vin alb
  • 6 boabe de ienupar
  • rozmarin
  • salvie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cartofi (eu am avut cartofi mov)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor:

Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul.

Cartofii curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, se scurg si se pun in tava, apoi se rastoarna deasupra carnea si sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.

Dupa acest timp se scoate tava, se adauga rosiile intregi sau taiate in jumatati, ardeiul taiat fasii si se mai lasa 20 min.

Se serveste pe farfurie carne alaturi legume si salata verde sau o alta varianta de servire, carne pe farfurie alaturi de piure clasic de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline