Iepure la cuptor

de ianculubita in Iepure, 9 Apr 2018 | 3641 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Anul acesta, pentru faptul ca nu am gatit niciodata iepure si curiozitatea m-a impins sa-l cumpar, am zis pas mielului pentru friptura, am facut doar bors din miel pentru ca ne place mult
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (1,5-2kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 leg usturoi verde
  • 300 ml vin alb
  • 6 boabe de ienupar
  • rozmarin
  • salvie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cartofi (eu am avut cartofi mov)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor:

Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul.

Cartofii curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, se scurg si se pun in tava, apoi se rastoarna deasupra carnea si sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.

Dupa acest timp se scoate tava, se adauga rosiile intregi sau taiate in jumatati, ardeiul taiat fasii si se mai lasa 20 min.

Se serveste pe farfurie carne alaturi legume si salata verde sau o alta varianta de servire, carne pe farfurie alaturi de piure clasic de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

12.04.2018, 17:43

ianculubita 1

13.04.2018, 10:53

Va multumesc pentru aprecieri!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 18:37

prefer mielul dar nu refuz niciodata iepurasul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor