Sarmalute cu frunza de stevie

de ianculubita in Curcan, 9 Apr 2018 | 4792 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Niciunei familii nu-i lipsesc sarmalutele de pe masa din ziua de Paste, iar eu le-am facut cu frunze trufanda de stevie din gradina noastra, m-am chinuit putin, dar s-a meritat pentru ca au un gust foarte bun!
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • verdeata
  • frunze mari de stevie
  • 3 linguri ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu frunza de stevie:

Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa deoparte.

Frunzele de stevie spalate se oparesc doar 1-2 sec, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece; se ia apoi cate o frunza, se pune pe un tocator, se taie pe latime varful cat pentru o sarma, apoi pe lungime se scoate nervura si din partile taiate se infasoara sarmalute, iar mai departe se procedeaza la fel, doar daca frunzele sunt mari, daca nu sunt mari, se scoate doar nervura de pe mijloc si se fac sarmalute cu partile laterale.

Pe fundul vasului se pun crengute de leustean daca ati gasit, apoi frunze mari de stevie si in continuare se asaza sarmalutele una langa alta, dupa ce s-a terminat umplutura, se acopera cu frunze mari, se rastoarna sucul de rosii, se completeaza cu apa, putina sare, se pune deasupra direct peste sarmalute un capac mai mic sau o farfurie, apoi la cuptor vor sta 50 min, timp in care se verifica apa daca a scazut

Optional se poate adauga la fiert si putin bors; dupa ce au fiert, se servesc dupa cum doreste fiecare, cu smantana si mamaliguta.

TIPS-URI

1

frunzele de stevie daca sunt lasate 1-2 zile sa se paleasca, se lucreaza mai bine si nu mai e nevoie sa fie oparite, dar eu nu am avut timp sa le las

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu frunza de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă