Rata confiata cu sos de parmezan

de ianculubita in Rata, 30 Oct 2013 | 9039 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta cu un gust incredibil de bun!!
Eu aici am trisat putin si am facut cu piept de pui;stiu cum se confiaza dar nu am avut nici rata nici atata grasime de rata cat imi trebuie iar cu ulei nu stiu daca e bine.
Aici eu va dau reteta originala,poate cineva doreste sa incerce;nu am modificat nimic decat am inlocuit rata cu pui

 

INGREDIENTE

  • carne de rata confiata de la pulpe
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri grasime
  • 2 cartofi mari
  • 1 leg.usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita oregano uscat
  • SOS
  • 200 ml smantana lichida
  • 200 ml vin alb
  • 200 g parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata confiata cu sos de parmezan:

Carnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,patrunjel tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine si lasam deoparte;intr-un bol amestecam pesmetul cu piper,cimbru si oregano

Punem pe o tava 2 inele mai mari unse cu ulei, in interior punem amestecul de carne,nivelam suprafata,deasupra punem pesmet si presam putin cu lingurita;dam tava la cuptor 30-40 min apoi o scoatem si lasam sa se raceasca putin

In acest timp facem sosul;punem intr-un vas pe foc smantana,adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul cate putin parmezan amestecand continuu

Pentru servire,punem pe un platou cu atentie,rata cu tot cu inel,scoatem inelul,daca a ramas lipit folosim un cutit,facem pe mijloc o incizie unde turnam din belsug sos;alaturi pe platou avem salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic.

Sa aveti pofta pentru ca este mai mult decat delicioasa!!

TIPS-URI

1

daca ati terminat parmezanul si sosul nu s-a ingrosat,lasati sa se raceasca putin sau daca mai aveti parmezan,puteti adauga

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata confiata cu sos de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ianculubita 1

01.11.2013, 07:28

multumesc Teo,multumesc tuturor pentru aprecieri

mihaelar63 1

12.01.2014, 00:51

Faina reteta
Draga mea a sosit vremea ratzelor . Trei am

ianculubita 1

12.01.2014, 08:23

ohoo Mihaela,sa le savurezi cu placere dar neaparat sa faci si reteta asta pentru ca-i incredibil de buna!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor