Cred ca fiecare stiti sa pregatiti aceasta reteta ca si mine de altfel dar in alt mod,insa aceasta este diferita de ce stim; am incercat-o la sfatul unei vecine din Muntenia,si chiar mi-a placut. Dovada ca nu exista o reteta pe care toata tara s-o pregateasca la fel, cu mici exceptii bineinteles!
Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt
Separat se face un sos bechamel mai subtire din untul fierbinte, faina si 2-3cani cu supa de la fiert, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase apoi se rastoarna peste limba; se lasa la fiert cateva minute apoi se adauga castravetii taiati cubulete mai mari, maslinele, dupa cateva clocote se condimenteaza dupa gust, apoi se opreste focul si se serveste cu orez fiert sau orice alta garnitura sau chiar simpla.
1
Nu se condimenteaza inainte de a adauga maslinele si castravetii pentru ca sunt sarate