V-am mai explicat cum fac eu cartofii la cuptor dar asta e alta reteta.
Costita portionata,o punem in tigaie cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem;dupa ce s-a rumenit si s-a racit,o condimentam cu sare,piper si boia.
Usturoiul bine pisat,il punem intr-un bol si amestecam cu 1ceasca cu apa.
In tigaia in care am prajit costita,punem untura,calim ceapa tocata marunt,adaugam pasta de ardei,pasta de rosii iar dupa cateva minute rasturnam in tava cu cartofi curatati si taiati in felii groase;amestecam bine,condimentam cu sare,piper si putin cimbru,deasupra punem costita,cu lingura punem si usturoi peste costita si peste cartofi,mai adaugam 1ceasca cu apa,acoperim tava si lasam la cuptor 40min,timp in care intoarcem carnea.
Servim alaturi de acritura de sezon;eu am avut sfecla rosie la otet,borcan primit de la o prietena draga.