Tocanita mamei

de ianculubita in Pui, 13 Oct 2015 | 4756 vizualizari

 

Nu stiu de ce,dar de cate ori pregatesc aceasta tocanita,imi fuge mereu gandul la mama,cum venea ea cu sortul de bucatarie plin cu de toate din gradina,pasarica era deja taiata,iar eu stateam 'chitita"pe undeva asteptand sa-mi dea ficatelul fript.
Cand era tocanita gata,toata batatura mirosea a verdeata pusa la sfarsit iar noi stateam la masa,asteptandu-ne portia!
Voua va zboara cateodata gandul la copilarie??nu cred ca nu!!

 

INGREDIENTE

  • 1pui
  • 500g ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 4 cartofi
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 1 cana rosii conservate de mine
  • 2 frunze de dafin
  • cativa catei de usturoi(2-3)
  • patrunjel verde
  • 20ml ulei
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita mamei:

Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul zdrobit,puiul,dafinul,rosiile taiate daca nu sunt,1cana cu apa,1lingurita cu sare si se da vasul la cuptor.Se lasa la foc mic 30-45min iar dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se adauga patrunjelul si se serveste cum altfel decat cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ianculubita 1

14.10.2015, 15:27

Rocsi 1

14.10.2015, 20:18

Cele mai bune mancaruri sunt cele facute de mame, de asta este bine sa le pastram retetele

ianculubita 1

15.10.2015, 15:51

Adevarat Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui în bere " la plic"