Pestele curatat, spalat, condimentat cu sare, boia, putin cimbru, il lasam deoparte
In vasul ce urmeaza sa-l punem la cuptor, inabusim ceapa si ardeiul taiate marunt in unt si putina apa, adaugam rosiile apoi cele doua verze taiate fideluta si frecate cu sarea de lamaie; amestecam totul bine,...
Punem pe foc un vas cu zeama de compot,unt,vanilia iar dupa ce untul s-a topit,adaugam biscuitii bine pisati si amestecam bine;in tava rotunda cu folie alimentara,facem un blat din biscuiti si pe margini dupa care lasam la frigider.
Intr-un bol amestecam iaurtul cuzahar pudra,vanilie,ananasul...
Pestele spalat,uscat,condimentat,trecut prin faina,il prajim putin in ulei incins apoi il scoatem pe hartie de bucatarie
In vasul de yena,punem 2linguri cu ulei de la prajitul pestelui,cartofii fierti si taiati cubulete,sare,piper,usturoi taiat marunt,salvia,deasupra pestele,peste peste punem...
In tigaia cu 1 lingurita de ulei incins, punem boabele de mustar si le tinem 1-2 min cu capac, pentru ca sar pe aragaz. Adaugam apoi ceapa si ardeiul taiate marunt, lasam aproximativ 1 minut amestecand, adaugam apoi ghimbirul ras, usturoiul pisat, boia, curcuma, amestecam, apoi rosiile pasate,...
Punem intr-un vas pe foc mic frisca,zaharul,semintele de vanilie,zaharul vanilat,scortisoara iar dupa ce a ajuns la punctul de fierbere,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata in apa rece;
amestecam pana se dizolva,apoi rasturnam in forme de inimioare si lasam la frigider pana a...
Pentru piure,punem in tava pe hartie la cuptor 2felii de dovleac si le tinem pana sunt moi,aproximativ 20min;
Punem in blender toate ingredienteleiar dupa ce am obtinut o spuma,impartim compozitia in vase mici de ceramica,le punem in tava cu apa fierbinte si le tinem la cuptor la foc mic...
Punem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal
Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea impreuna cu ceapa taiata foarte marunt,adaugam cuminul,nucsoara si lasam sa se inabuseasca iar dupa ce...
Intr-un vas pe foc mic punem smantana cu zahar iar cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste,adaugam apoi gelatina hidratata in putina apa rece iar dupa ce totul este bine omogenizat,umplem formele unse cu putin unt;lasam la frigider pana a...
Cotletele usor batute,condimentate,le trecem prin faina,le prajim putin si le scoatem pe farfurie;
in uleiul ramas calim muschiul taiat suvite,le scoatem si le ele apoi calim ciupercile feliate adaugand putin ulei daca nu a mai ramas si le scoatem dupa ce a scazut apa din ele;
calim apoi...
Facem o crema pufoasa din unt moale,zahar,nucsoara si coaja rasa de portocale,adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale;
rasturnam compozitia intr-o forma unsa sau cu hartie de copt sau de silicon(de...
Turnam laptele intr-o cratita cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lung iar cand incepe sa fiarba,dam vasul deoparte si scoatem pastaia;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon iar cand incepe sa se coloreze,adaugam laptele cate putin amestecand cu un tel...
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar...
Punem in olita ulei, apoi legumele taiate marunt, dupa ce s-au calit adaugam ciupercile scurse si clatite, supa si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp adaugam lintea scursa si clatita, condimentam dupa gust, iar dupa ce a dat in cateva clocote, oprim adaugam maghiranul si servim.
Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min...
Cotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a evaporat,scoatem carnea pe o farfurie,in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,condimentam cu...
Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata fi luat cu lingura
Acoperim castronul si lasam sa creasca;dupa ce si-a dublat volumul,luam cu o...
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca.
Dupa ce si-a dublat...
Inr-un castron amestecam carnea cu sare, piper, usturoi bine pisat, verdeata taiata marunt, ou si pesmet. Dupa ce totul este omogenizat calim carnea in tigaie cu ulei. Dupa ce carnea s-a strans si s-a albit o rasturnam intr-o forma de tarta, nivelam suprafata, rasturnam rosiile pasate cu...
Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam coaja de lamaie, untul cald adaugat cate putin, laptele batut, apoi amestecam bine cu o lingura sa nu ramana cocoloase, branza proaspata iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Punem in forme o lingurita...
Pregatim mai intai budinca de vanilie;punem laptele pe foc mic,adaugam galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,adaugam fulgii de ciocolata si umplem pahare pana la jumatate dupa care le dam la rece...
Punem in tava puiul spalat,uscat,frecat cu mirodeniile amestecate cu sare si piper,prin interior si exterior,lamaia si cativa catei de usturoi punem in interiorul puiului,pe langa el cartofii curatati,restul de usturoi,morcovul,un pahar cu apa si vin;
punem capacul si lasam la cuptor 40min;...
Batem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic;
la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de copt;rasturnam in tava,deasupra punem caramelul si cu o furculita amestecam usor aluatul;lasam la cuptor la foc...
Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie.
Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul...
Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate,taiate marunt sau date pe razatoare(radacinoasele)si lasam in continuare...
Pregatim un sos bechamel din unt,faina si lapte,adaugam rozmarinul si dam vasul deoparte;incorporam cascavalul ras si amestecam pana se topeste apoi adaugam galbenusurile batute cu sare,piper,si busuioc dupa gust iar la sfarsit albusurile batute spuma si amestecam cu lingura
Impartim...
Pulpele curatate,spalate,legumele de asemenea dar taiate dupa cum doreste fiecare,le condimentam apoi le punem intr-un bol cu ulei,zeama de lamaie,le amestecam bine si le lasam 30min.
dupa acest timp,asezam in cuptor pe rafrul de jos legumele iar deasupra pulpele;programam cuptorul pentru pui...
Batem bine untul cu zahar iar dupa ce a devenit o crema pufoasa adaugam cafeaua si faina;
omogenizam bine,formam o sfera,o acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider 30min.
Dupa acest timp intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam linguritele,le asezam in forma de silicon,si le...
Batem bine untul cu zahar si zaharul vanilat pana devine o crema pufoasa dupa care adaugam faina;
dupa ce totul este omogenizat formam o sfera,o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 30min;
acest timp,intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam linguritele,le asezam cu grija in...
Intr-un vas amestecam untul moale cu ou,coaja de lamaie,ulei de masline si faina;
dupa omogenizare formam o sfera din aluat,o punem intr-o folie alimentara si o lasam la frigider 30min;
In acest timp ne ocupam de salata;
punem quinoa la fiert in apa cu putina sare pentru 30min; strecuram...
Intr-un castron amestecam sifonul cu zahar pana se topeste,adaugam apoi uleiul cate putin amestecand continuu,arome apoi faina amestecata cu cacao,putina sare si bicarbonatul stins;dupa omogenizare incorporam gemul si rasturnam in tava unsa si tapetata sau forma de silicon daca aveti;deasupra...
Pastrav pe varza la cuptor
Pestele curatat, spalat, condimentat cu sare, boia, putin cimbru, il lasam deoparte In vasul ce urmeaza sa-l punem la cuptor, inabusim ceapa si ardeiul taiate marunt in unt si putina apa, adaugam rosiile apoi cele doua verze taiate fideluta si frecate cu sarea de lamaie; amestecam totul bine,...
Prajitura cu iaurt
Punem pe foc un vas cu zeama de compot,unt,vanilia iar dupa ce untul s-a topit,adaugam biscuitii bine pisati si amestecam bine;in tava rotunda cu folie alimentara,facem un blat din biscuiti si pe margini dupa care lasam la frigider. Intr-un bol amestecam iaurtul cuzahar pudra,vanilie,ananasul...
Peste cu cartofi si sos picant
Pestele spalat,uscat,condimentat,trecut prin faina,il prajim putin in ulei incins apoi il scoatem pe hartie de bucatarie In vasul de yena,punem 2linguri cu ulei de la prajitul pestelui,cartofii fierti si taiati cubulete,sare,piper,usturoi taiat marunt,salvia,deasupra pestele,peste peste punem...
Curry de oua
In tigaia cu 1 lingurita de ulei incins, punem boabele de mustar si le tinem 1-2 min cu capac, pentru ca sar pe aragaz. Adaugam apoi ceapa si ardeiul taiate marunt, lasam aproximativ 1 minut amestecand, adaugam apoi ghimbirul ras, usturoiul pisat, boia, curcuma, amestecam, apoi rosiile pasate,...
Inimioare duci-reteta 700
Punem intr-un vas pe foc mic frisca,zaharul,semintele de vanilie,zaharul vanilat,scortisoara iar dupa ce a ajuns la punctul de fierbere,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata in apa rece; amestecam pana se dizolva,apoi rasturnam in forme de inimioare si lasam la frigider pana a...
Crema de dovleac
Pentru piure,punem in tava pe hartie la cuptor 2felii de dovleac si le tinem pana sunt moi,aproximativ 20min; Punem in blender toate ingredienteleiar dupa ce am obtinut o spuma,impartim compozitia in vase mici de ceramica,le punem in tava cu apa fierbinte si le tinem la cuptor la foc mic...
Cuib din carne pe foi de placinta
Punem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea impreuna cu ceapa taiata foarte marunt,adaugam cuminul,nucsoara si lasam sa se inabuseasca iar dupa ce...
Panna cotta cu ciocolata
Intr-un vas pe foc mic punem smantana cu zahar iar cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste,adaugam apoi gelatina hidratata in putina apa rece iar dupa ce totul este bine omogenizat,umplem formele unse cu putin unt;lasam la frigider pana a...
Cotlet tiganesc
Cotletele usor batute,condimentate,le trecem prin faina,le prajim putin si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim muschiul taiat suvite,le scoatem si le ele apoi calim ciupercile feliate adaugand putin ulei daca nu a mai ramas si le scoatem dupa ce a scazut apa din ele; calim apoi...
Prajitura cu portocale
Facem o crema pufoasa din unt moale,zahar,nucsoara si coaja rasa de portocale,adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale; rasturnam compozitia intr-o forma unsa sau cu hartie de copt sau de silicon(de...
Sufleu de banane
Turnam laptele intr-o cratita cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lung iar cand incepe sa fiarba,dam vasul deoparte si scoatem pastaia;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon iar cand incepe sa se coloreze,adaugam laptele cate putin amestecand cu un tel...
Chec inel cu portocale
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar...
Supa de linte cu ciuperci
Punem in olita ulei, apoi legumele taiate marunt, dupa ce s-au calit adaugam ciupercile scurse si clatite, supa si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp adaugam lintea scursa si clatita, condimentam dupa gust, iar dupa ce a dat in cateva clocote, oprim adaugam maghiranul si servim.
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!
Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min...
Cotlet cu cartofi taranesti
Cotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a evaporat,scoatem carnea pe o farfurie,in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,condimentam cu...
Gogosi cu dovleac
Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata fi luat cu lingura Acoperim castronul si lasam sa creasca;dupa ce si-a dublat volumul,luam cu o...
Paine cu lapte de cocos
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca. Dupa ce si-a dublat...
Pizza de carne tocata
Inr-un castron amestecam carnea cu sare, piper, usturoi bine pisat, verdeata taiata marunt, ou si pesmet. Dupa ce totul este omogenizat calim carnea in tigaie cu ulei. Dupa ce carnea s-a strans si s-a albit o rasturnam intr-o forma de tarta, nivelam suprafata, rasturnam rosiile pasate cu...
Briose pufoase
Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam coaja de lamaie, untul cald adaugat cate putin, laptele batut, apoi amestecam bine cu o lingura sa nu ramana cocoloase, branza proaspata iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Punem in forme o lingurita...
Desert la pahar
Pregatim mai intai budinca de vanilie;punem laptele pe foc mic,adaugam galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,adaugam fulgii de ciocolata si umplem pahare pana la jumatate dupa care le dam la rece...
Pui la cuptor
Punem in tava puiul spalat,uscat,frecat cu mirodeniile amestecate cu sare si piper,prin interior si exterior,lamaia si cativa catei de usturoi punem in interiorul puiului,pe langa el cartofii curatati,restul de usturoi,morcovul,un pahar cu apa si vin; punem capacul si lasam la cuptor 40min;...
Chec cu albusuri si crema caramel
Batem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic; la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de copt;rasturnam in tava,deasupra punem caramelul si cu o furculita amestecam usor aluatul;lasam la cuptor la foc...
Peste cu sos de ciuperci si orez rosu
Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie. Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul...
Ciorba de fasole cu afumatura
Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate,taiate marunt sau date pe razatoare(radacinoasele)si lasam in continuare...
Spuma de cascaval afumat si busuioc
Pregatim un sos bechamel din unt,faina si lapte,adaugam rozmarinul si dam vasul deoparte;incorporam cascavalul ras si amestecam pana se topeste apoi adaugam galbenusurile batute cu sare,piper,si busuioc dupa gust iar la sfarsit albusurile batute spuma si amestecam cu lingura Impartim...
Pui cu legume la cuptor cu halogen
Pulpele curatate,spalate,legumele de asemenea dar taiate dupa cum doreste fiecare,le condimentam apoi le punem intr-un bol cu ulei,zeama de lamaie,le amestecam bine si le lasam 30min. dupa acest timp,asezam in cuptor pe rafrul de jos legumele iar deasupra pulpele;programam cuptorul pentru pui...
Lingurite cu cafea si crema tiramisu
Batem bine untul cu zahar iar dupa ce a devenit o crema pufoasa adaugam cafeaua si faina; omogenizam bine,formam o sfera,o acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider 30min. Dupa acest timp intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam linguritele,le asezam in forma de silicon,si le...
Lingurite cu frisca si zmeura
Batem bine untul cu zahar si zaharul vanilat pana devine o crema pufoasa dupa care adaugam faina; dupa ce totul este omogenizat formam o sfera,o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 30min; acest timp,intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam linguritele,le asezam cu grija in...
Lingurite cu lamaie si salata de quinoa
Intr-un vas amestecam untul moale cu ou,coaja de lamaie,ulei de masline si faina; dupa omogenizare formam o sfera din aluat,o punem intr-o folie alimentara si o lasam la frigider 30min; In acest timp ne ocupam de salata; punem quinoa la fiert in apa cu putina sare pentru 30min; strecuram...
Negresa cu dulceata
Intr-un castron amestecam sifonul cu zahar pana se topeste,adaugam apoi uleiul cate putin amestecand continuu,arome apoi faina amestecata cu cacao,putina sare si bicarbonatul stins;dupa omogenizare incorporam gemul si rasturnam in tava unsa si tapetata sau forma de silicon daca aveti;deasupra...