Va invit sa savurati din aroma pizzei italiene mancand pizza cu muraturi, o reteta adusa din Anglia de Ancuta mea.
O pizza gustoasa cu un blat subtire si pufos( e reteta mea de baza pentru blat ),o pizza pe gustul vostru, deliciosa si plina de savoare.
Daca nu ati mai mancat pizza cu muraturi pina acum, sunt sigura ca va voi tenta cu aceasta reteta minunata.
pentru aluat:
pentru topping :
Aluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
In cuva de la Masina de Paine punem pe rand : apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.
Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.
Intre timp taiem marunt ingredientele pentru topping.
Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu mana in tava mare de la aragaz, in care am pus o hartie de copt.
Aluatul il ungem cu ketchup , apoi presaram ciupercile ,ceapa, porumbul, muraturile, salamul si la sfarsit mozzarella taiate cubulete.
Batem bine oul si il turnam in fir subtire , peste ingredientele din tava.
Deasupra asezam maslinele, din loc in loc.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si e bine facuta.
Dupa ce este coapta , o scoatem din cuptor , o portionam si o servim cu ketchup sau alte sosuri preferate.
Pofta mare sa aveti !
1
Sa nu uitati sa puneti berea sau sucul la rece