ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Chiftelute de peste

In Peste la 20 Iul 2014

Fierbem pestele in apa cu sare, dafin, salvie, boabe de piper, 10 minute, apoi strecuram, pestele il dezosam, dupa ce s-a racit bine il punem in blender impreuna cu oua, branza, usturoi, verdeata, sare, piper, rasturnam apoi compozitia intr-un bol, formam chiftelute sau luam din compozitie cu...

Verrines cu portocale si zmeura

In Dulciuri la 20 Iul 2014

Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam...

Budinca si jeleu de capsuni

In Dulciuri la 30 Mar 2014

Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la jumatate si le tinem la frigider Pentru jeleu ,punem intr-un vas pe foc capsunele curatate de...

Tort de primavara

In Torturi la 28 Mar 2014

Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min Intr-un castron amestecam branza...

Chec cu mac

In Prajituri la 26 Mar 2014

Pui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand amestecand energic,zeama de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare si mac apoi faina...

Charoset-salata de fructe israeliana

In Salate la 26 Mar 2014

Punem intr-un bol mai mare sucul de la portocala si vinul,apoi marul,para curatate,taiate cubulete,smochinele,curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara,amestecam totul,mai lasam cateva minute sa se imbibe sucul in fructe apoi servim cu migade deasupra

Mancare de pastai cu sos de leurda

In Mancaruri de post la 26 Mar 2014

Intr-o cratita punem sa fiarba cartofii curatati,taiati in sferturi sa cuburi,in apa cat sa-i cuprinda si putina sare;separat in tigaia cu ulei calim ceapa,adaugam leurda spalata si taiata marunt,rosiile pasate si lasam sa fiarba pana scade,dupa care oprim focul Daca au fiert cartofii,adaugam...

Creme brulee cu ghimbir confiat

In Dulciuri la 25 Mar 2014

Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte Intr-un castronel frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,cu grija incorporam in smantana apoi lasam la frigider 1h si mai...

Salata "Pesti in lac"

In Salate la 25 Mar 2014

Cartofii si morcovii curatati, fierti nu prea tare, ii dam pe razatoarea mare, adaugam ceapa tocata marunt, sare, piper si amestecam cu 2 linguri maioneza, apoi compozitia o punem pe un platou sau intr-un vas. Pestele taiat in jumatati, partile cu coada le punem deoparte, iar restul le...

Prajitura cu miere

In Prajituri la 22 Mar 2014

Punem intr-un vas pe foc untul,mierea,coaja rasa de lamaie cu tot cu zeama,fierbem pana se omogenizeaza apoi dam deoparte;adaugam faina cernuta cu praf de copt,amestecam energic cu telul sa nu ramana cocoloase,ouale batute cu un praf de sare si lapte; omogenizam bine tot apoi rasturnam in...

Orez gratinat cu carne

In Curcan la 22 Mar 2014

Punem orezul spalat la fiert in supa iar dupa ce este gata,condimentam cu sare daca mai e nevoie,piper,punem capac si lasam deoparte In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,morcovul ras mare sau cubulete,putina apa iar dupa ce s-au inmuiat adaugam carnea,sare,piper,putin cimbru,bulionul si...

Duo de peste

In Pastrav la 22 Mar 2014

Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si...

Melc umplut cu gem

In Dulciuri la 20 Mar 2014

Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca; rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare; framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca...

Salata de boeuf

In Salate la 20 Mar 2014

Pregatesc in primul rand maioneza din 2galbenusuri fierte si 2crude,frecate bine cu un praf de sare,mustar,adaug ulei cate putin iar la sfarsit zeama de lamaie dupa gust si o las la frigider pana-i vine randul. Toate legumele impreuna cu pieptul,curatate,spalate,le pun intr-o oala mare la...

Somon cu ghimbir si usturoi

In Somon la 18 Mar 2014

Intr-un bol amestecam cu telul sosul de soia cu 1lingura ulei de masline,sare,piper,punem pestele avand grija se se imbibe bine cu marinata In tigaia cu restul de ulei incins calim ceapa ,usturoiul si ghimbirul pana devin aurii fara sa se arda,punem apoi pestele cu tot cu marinata si-l prajim...

Somon cu sos de busuioc

In Somon la 18 Mar 2014

Intr-un bol amestecam ouale batute cu sare si piper,adaugam faina,omogenizam bine pentru un aluat putin mai gros decat cel de clatite iar daca e nevoie adaugam apa minerala; trecem pestele prin acest aluat apoi prin pesmet si-l prajim in mult ulei dupa care-l scoatem pe prosoape de hartie...

Somon cu sos de leurda

In Somon la 18 Mar 2014

Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand; In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol...

Colacel dulce cu mac

In Piine la 17 Mar 2014

Amestecam laptele caldut cu drojdia, 1 lingurita zahar, putina faina si lasam sa dospeasca. Rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta, adaugam 3 oua batute cu sare, arome si restul de zahar. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei cald apoi lasam sa creasca. Impartim apoi aluatul in bucati...

Supa de porumb cu rosii

In Supe la 17 Mar 2014

Calim ceapa, usturoiul in ulei incins, adaugam rosiile, supa, o conserva scursa si clatita cu apa rece. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care pasam cu blenderul vertical, punem din nou pe foc, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si a doua conserva, apoi servim cu verdeata deasupra.

Prajitura cu gem

In Prajituri la 13 Mar 2014

Batem bine galbenusurile cu ulei ca si maioneza,adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,arome iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;rasturnam intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min Dupa ce s-a racit,taiem blatul in...

Mini-musaca

In Curcan la 13 Mar 2014

Intr-un vas amestecam carnea cu ceapa tocata marunt; intr-un alt vas pe foc calim ciupercile taiate marunt in 2linguri ulei,dupa ce a scazut apa din ele adaugam carnea si amestecam bine; dupa ce carnea s-a albit,condimentam putin cu sare,piper apoi dam deoparte iar dupa ce s-a racorit putin...

Supa de rosii cu tapioca

In Mancare copii la 13 Mar 2014

Rosiile si ceapa curatate de coaja si taiate le inabusim in ulei cu putina apa,adaugam restul de apa,radacina de galangal,bulionul,sare,lasam sa fiarba 20min iar dupa acest timpscoatem galangalul,pasam totul cu blenderul vertical,punem din nou pe foc,adaugam tapioca,busuiocul,amestecam sa nu se...

Pizze cu fructe

In Dulciuri la 12 Mar 2014

Punem 10-12 foi de placinta suprapuse, unse fiecare cu unt topit inclusiv ultima foaie, decupam discuri cu ajutorul unei farfurii sau ce aveti(eu am folosit inelul de inox). Deasupra presaram migdale pe fiecare decupaj, le punem cu grija in tava cu hartie de copt, apoi dispunem pe fiecare in...

Chec cu banane de post

In Dulciuri la 12 Mar 2014

Bananele curatate le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita apoi le mixam bine impreuna cu zahar, arome, ulei adaugat cate putin. La final incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt, bicarbonat si nuca. Omogenizam totul bine, rasturnam in tava sau alta forma, punem rondele de...

Curcan cu spanac

In Curcan la 12 Mar 2014

In primul rand ne ocupam de spanac: il curatam de nervurile groase, il spalam in multe ape reci, si il oparim 3minute. Il scurgem iar dupa ce s-a racit il taiem si-l lasam deoparte. Carnea spalata, taiata in portii mici daca e cazul, o inabusim in ulei cu putina apa, adaugam ceapa si...

Bors cu urzici si ciuperci

In Ciorbe la 3 Mar 2014

In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape reci apoi le punem intr-un vas care clocoteste pe foc si le oparim pentru 3-4min;le scurgem fara sa...

Prajitura Zebra

In Prajituri la 2 Mar 2014

Facem o crema fina si pufoasa din oua cu zahar,un praf de sare,arome,adaugam ulei cate putin,apoi iaurt,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;impartim aluatul in mod egal iar intr-un vas incorporam cacao In forma rotunda cu hartie de copt,punem cu lingura aluat cu...

Supa de peste

In Supe la 2 Mar 2014

La inceput punem intr-o oala sa fiarba 20 min capurile spalate dupa care le scoatem fara sa aruncam apa iar dupa ce s-au mai racorit dezosam carnea si lasam deoparte In oala pentru supa punem untul iar cand se incinge adaugam legumele taiate cubulete mici sau rase, impreuna cu putina apa si...

Cannelloni cu spanac

In Cannelloni la 2 Mar 2014

In tigaia cu unt incins calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul decongelat si scurs sau pe cel proaspat,oparit,scurs si tocat marunt;amestecam totul bine iar dupa ce a scazut apa dam deoparte si dupa ce s-a racorit putin,adaugam jumatate din parmezan,cascavalul taiat cubulete...

Prajitura marmorata cu branza

In Prajituri la 1 Mar 2014

Galbenusurile batute bine cu zahar, untul moale, cacao,adaugam apoi nessul dizolvat in lapte caldut,apoi faina cu praful de copt cernuta,iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;omogenizam bine cu ajutorul mixerului pentru ca prima compozitie este destul de tare sa nu aveti...

Afisate 91 - 120 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]