Chec inel cu portocale

de ianculubita in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 3407 vizualizari

 

Am cumparat revista Delicii si sa nu va imaginati ca nu am facut nimic; bineinteles ca am probat forma de inel care s-a prezentat bine iar checul a iesit super bun

 

INGREDIENTE

  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 200g faina
  • 3oua mari
  • 1portocala
  • 2linguri cacao(e mult)
  • Glazura
  • 125g ciocolata
  • 125ml frisca lichida
  • 1lingura unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec inel cu portocale:

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar in al doi-lea cacao dizolvata cu putina apa calda.

In forma de inel punem cu lingura aluat cu cacao lasand spatii libere intre ele,pe care le umplem cu aluat alb;cu un bat de frigaruie trasam de jur imprejur linii apoi cu restul de compozitii procedam la fel dar in sens invers;aluat cu cacao peste aluat alb si din nou trasam linii cu frigaruia;

Inelul pus in tava de la aragaz de la inceput,il lasam la cuptor 30-40min;dupa ce s-a racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de ciocolata.

Pentru glazura,punem intr-un vas pe foc mic frisca,dupa ce a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste apoi incorporam si untul.

TIPS-URI

1

in reteta din revista are 3linguri de cacao,eu am pus 2linguri si tot prea mult a fost

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec inel cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata