Daca tot au fost gerurile de afara,am facut paine in casa dar am inlocuit laptele si am pus de cocos;nu va imaginati ce miros era in bucatarie cat timp a stat la cuptor!!
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca.
Dupa ce si-a dublat volumul punem aluatul in orice forma aveti, lasam sa mai creasca, facem 2-3 taieturi deasupra cu un cutit apoi o lasam la cuptor pana se rumeneste, facand testul cu scobitoarea bineinteles. Dupa ce s-a copt infasuram painea in prosoape curate de bucatarie daca vrem sa fie moale iar daca o vrem crocanta o lasam asa cum am scos-o din tava.
1
nu taiati painea cat este calda,o rupeti daca vreti sa mancati