Paine cu lapte de cocos

de ianculubita in Piine, 3 Feb 2014 | 4560 vizualizari

 

Daca tot au fost gerurile de afara,am facut paine in casa dar am inlocuit laptele si am pus de cocos;nu va imaginati ce miros era in bucatarie cat timp a stat la cuptor!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 oua (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte de cocos:

Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca.

Dupa ce si-a dublat volumul punem aluatul in orice forma aveti, lasam sa mai creasca, facem 2-3 taieturi deasupra cu un cutit apoi o lasam la cuptor pana se rumeneste, facand testul cu scobitoarea bineinteles. Dupa ce s-a copt infasuram painea in prosoape curate de bucatarie daca vrem sa fie moale iar daca o vrem crocanta o lasam asa cum am scos-o din tava.

TIPS-URI

1

nu taiati painea cat este calda,o rupeti daca vreti sa mancati

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii