Acest melc e ca un corn umplut cu gem dar mai mare;efoarte bun,cu un gust dulce acrisor
Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca;
rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;
framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca
In acest timp,amestecam gemul cu rom,zahar vanilat si lasam deoparte.
Dupa ce aluatul a crescut,facem o foaie groasa de 5mm,intindem gemul pe ea,rulam si asezam in forma rotunda unsa cu unt,in forma de melc;
ungem melcul cu smantana si lasam sa mai creasca apoi dam la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit feliem si servim
1
gemul pe care-l folositi,neaparat trebuie sa fie mai tare,altfel in amestec cu romul,nu mai poate fi rulat