Melc umplut cu gem

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 3427 vizualizari

 

Acest melc e ca un corn umplut cu gem dar mai mare;efoarte bun,cu un gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150ml lapte
  • 20g drojdie
  • 500g faina
  • 1lingura zahar pudra
  • 2oua
  • sare
  • 1galbenus
  • 50g unt
  • 3linguri smantana
  • Umplutura
  • 1borcan cu gem de oricare aveti
  • 40ml rom
  • 1plic zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc umplut cu gem:

Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca;

rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;

framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca

In acest timp,amestecam gemul cu rom,zahar vanilat si lasam deoparte.

Dupa ce aluatul a crescut,facem o foaie groasa de 5mm,intindem gemul pe ea,rulam si asezam in forma rotunda unsa cu unt,in forma de melc;

ungem melcul cu smantana si lasam sa mai creasca apoi dam la cuptor 40min la foc mic

Dupa ce s-a racit feliem si servim

TIPS-URI

1

gemul pe care-l folositi,neaparat trebuie sa fie mai tare,altfel in amestec cu romul,nu mai poate fi rulat

Daca ti-a placut reteta noastra "Melc umplut cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem