De cate ori pregateam aceasta salata,de fiecare data mi se intampla sa fie sau cu sare prea multa sau aproape deloc si va imaginati ca nu fac asa ceva de 2ani!!!
Daca vi se intampla si voua,va recomand metoda mea care functioneaza perfect
Pregatesc in primul rand maioneza din 2galbenusuri fierte si 2crude,frecate bine cu un praf de sare,mustar,adaug ulei cate putin iar la sfarsit zeama de lamaie dupa gust si o las la frigider pana-i vine randul.
Toate legumele impreuna cu pieptul,curatate,spalate,le pun intr-o oala mare la fiert impreuna cu 3linguri pline de sare de bucatarie grunjoasa;
las sa fiarba incet 1h,scot apoi cu grija totul iar dupa ce s-au racit le tai cubulete mici,le pun intr-un vas,adaug castravetii taiati si ei cubulete si storsi de zeama,eu pun si albusurile de la ouale fierte,de asemenea taiate,amestec bine totul,condimentez doar cu piper dupa gust,sare nu mai e nevoie doar in situatia cand cineva mananca mai sarat dar la aceste cantitati,va garantez ca nu mai e nevoie de sare;adaug apoi maioneza,oprind putin pentru ornat,omogenizez totul,pun salata pe platou,imbrac cu maioneza apoi ornez si o las la frigider pana in momentul servirii
1
daca doriti o salata rotunda,puneti inelul de la forma de tort pe un platou,puneti umplutura,nivelati apoi scoateti inelul iar pentru ce ramane,folositi alte boluri mai mici