Pentru azi,vin cu un peste bun dar mai ales sanatos;stiu,veti spune ca este foarte scump dar o data la cateva luni ne permitem sa cumparam 2-3rondele cat sa ne facem pofta; norocul meu e ca-mi trimite fata din Italia din cand in cand!!
Reteta este dupa Jacob Hausmann pe care eu il apreciez foarte mult!
Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand;
In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol
In restul de ulei ramas,daca nu,mai adaugam 1lingura,punem leurda taiata marunt,stingem cu vinul ramas de la marinare,dupa 3min.adaugam smantana,omogenizam,condimentam si oprim focul
Servim pe farfurie legume,deasupra peste apoi sosul si alaturi lamaia