Verrines cu portocale si zmeura

de ianculubita in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 3181 vizualizari

 

Bine v-am regasit dragilor!! Pai sa ne apucam de ce stim noi mai bine sa facem,zic!!In Franta m-au asteptat copiii cu cadouri ( intre timp,fusese si ziua mea),printre care si aceste forme de verrine,cu tot cu carte de retete;sa nu va imaginati ca am pus-o la bagaj,imediat am inceput sa pregatesc din ea! aceasta prima reteta este mai mult decat delicioasa,aromata iar servita rece....mmm o nebunie!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza proaspata de vaci, crema de branza sau iaurt grecesc gros
  • 200 g branza mascarpone
  • 250 g fructe de padure
  • 3 portocale
  • 250 ml suc de portocale(poate fi si din comert)
  • fulgi de migdale
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1l ingurita de agar-agar sau 2 foi sau 1 lingurita pudra de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Verrines cu portocale si zmeura:

Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam sucul peste fructe doar cat sa fie acoperite, apoi le dam la congelator 20 minute sau daca nu ne grabim, le lasam la frigider pana se intaresc

In acest timp, amestecam bine cele doua branzeturi cu zahar, impartim in toate formele, deasupra punem cubuletele de portocale ramase, in formele cu portocale, acoperim cu suc si ornam cu fulgi de migdale

Mixam restul de 150 g fructe rosii ramase, strecuram de seminte,  amestecam cu restul de suc de portocale,punem peste verinele cu fructe rosii iar deasupra fructe

Dam toate formele la frigider cel putin 3 h inainte de servire.

TIPS-URI

1

Atentie,daca incercati reteta,o cititi bine pentru ca trebuie sa aveti in vedere ca suc de portocale cu gelatina sa va ramana si pentru fructe rosii iar fructe sa va ramana si pentru ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Verrines cu portocale si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu fragi