Daca e atat de frumoasa primavara cu atat de multe flori,vin si eu cu un tort care sper sa va placa
Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min
Intr-un castron amestecam branza trecuta prin sita sa nu fie cu cocoloase,cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit cu frisca batuta tare
Scurgem fructele din compot,punem intr-un vas mic 5linguri de zeama si topim pe bain-marie gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva apoi o incorporam in crema de branza;cu restul de zeama insiropam blatul dar nu taiat,doar intepat cu o furculita
Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul,punem deasupra cateva linguri de crema,deasupra fructe,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand,scoatem inelul si ornam tortul.
1
tortul se poate pregati si fara fructele din compot,eu am facut multe compoturi si acum trebuie sa le folosesc la ceva