ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Se scoate pulpa de la avocado,se pune intr-un bol impreuna cu usturoi,sare,si pentru inceput 1lingurita de zeama de lamaie; se paseaza totul cu blenderul vertical,se potriveste de gust,daca mai e nevoie de sare si zeama de lamaie,apoi se rastoarna intr-un bol si se serveste cu chipsuri.

Oua de prepelita gratinate

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

In tigaia cu jumatate din unt,se calesc ceapa si ciupercile taiate suvite,dupa ce a scazut apa din ele se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru apoi se imparte in vase ramekin unse cu restul de unt; Deasupra se sparg cate oua doreste fiecare,se adauga smantana la fiecare vas,se...

Chiftelute de curcan cu sos marinat

In Curcan la 22 Ian 2015

Intr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata taiata marunt(in special mararul se potriveste cel mai bine) apoi se amesteca totul foarte bine cu...

Bomba de ciocolata

In Torturi la 21 Ian 2015

Pentru blat se pun toate ingredientele in robot iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme de semisfera (eu am pus in doua castroane din inox unse cu unt si tapetate cu faina) si se coc la foc mic 30-40 min Pentru ganache ,se toarna frisca in cratita pe foc,...

Supa crema de napi

In Supe la 21 Ian 2015

In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare pentru ca la final se paseaza; se amesteca iar dupa ce totul s-a inmuiat, se adauga supa, tuberculul...

Crema catalana by Gordon Ramsay

In Dulciuri la 20 Ian 2015

Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca In acest timp,se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul si se...

Budinci cu afine

In Prajituri la 19 Ian 2015

In primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate anasonul si se lasa deoparte. Pentru aluat ,se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale...

Miniclafoutis cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2015

Intr-un vas se amesteca ouale batute cu lapte,sare,piper,smantana,busuioc si branza rasa; se imparte compozitia in forme mici unse cu unt,deasupra se pun cate 2rosii cherry si se lasa la cuptor pana se rumenesc deasupra,aproximativ 20min apoi se servesc direct din forme.

Prajitura cu foi de cremsnit

In Prajituri la 19 Dec 2014

Se pune pe foc mic intr-un vas laptele,ouale batute putin cu un praf de sare,zahar si amidon;se amesteca continuu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase iar dupa ce s-a ingrosat,se da deoparte,se incorporeaza vanilia,coaja rasa de lamaie si zeama,apoi untul;se omogenizeaza totul foarte bine...

Sbriciolata

In Dulciuri la 19 Dec 2014

Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o...

Aperitiv cu rosii uscate, mozzarella si carnati

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2014

Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare,se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta,piper,laptele si uleiul amestecand pana rezulta o pasta fina; se incorporeaza carnatii taiati rondele,rosiile taiate fin,mozzarela taiata cuburi si cascavalul ras;se rastoarna in tava...

Pastrav cu rosii si portocale

In Pastrav la 10 Dec 2014

Pestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si sucul de lamaie si portocala, se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se adauga rosiile, caperele, se...

Paste umplute cu branza

In Paste la 10 Dec 2014

Se fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe razatoare, se umplu pastele cu acest amestec, se pun in forme mici unse cu unt iar pe fundul lor un...

Piper din seminte de papaia

In Conserve la 9 Dec 2014

Se taie fructele in jumatati, cu o lingurita se scot semintele, se spala de pulpa care sta agatata de ele, se pun apoi in tava pe hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc mic, cu usa intredeschisa pentru ca nu trebuie sa se arda, doar sa se usuce, altfel i se schimba gustul Se pun...

Rasturnata cu papaya

In Prajituri la 9 Dec 2014

Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri...

Tort tiramisu reteta cu zahar aurit

In Torturi la 9 Dec 2014

Se amesteca branza intr-un castron impreuna cu zahar, un praf de sare, galbenusurile si frisca batuta.In inelul de la forma de tort patrata pus pe un platou, se pun piscoturile trecute prin cafea amestecata cu Amaretto ,deasupra crema, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se...

Cheescake cu zmeura

In Prajituri la 4 Aug 2014

Se imbraca o forma de tarta cu folie alimentara. Intr-un vas se amesteca biscuitii pisati cu unt moale, se face o sfera si se da la frigider 15 minute. In acest timp se pune pe foc smantana si ciocolata rasa, se amesteca pana se topeste si se da la rece. Branza se amesteca cu zmeura pasata cu...

Flori de dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2014

Florile se tin cateva minute in apa rece pentru a iesi gazele care se ascund. Se rupe cu grija pistilul din flori si se lasa deoparte. Mozzarella se taie felii, peste fiecare se pune cate un fileu de peste apoi se introduc in floare. Se rasucesc putin capetele sa nu se desfaca la prajit, se trec...

Paste cu sos de fenicul

In Farfalle la 4 Aug 2014

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei In acest timp, in tigaia cu ulei incins se pun ceapa si feniculul curatate si taiate julien si se lasa cateva minute cu capac (trebuie sa ramana putin crocante). Se adauga vinul, crenguta de cimbru, sare, piper, iar dupa ce s-a evaporat...

Rosii cu mozzarella la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2014

1 rosie taiata rondele, branza feliata se aseaza intr-un vas de yena, feliile intercalate; alaturi a doua rosie taiata cubulete mici, se amesteca cu usturoiul pisat, totul se pudreaza cu sare, piper si se lasa la cuptor 15-20 min Se serveste calda cu sos pesto deasupra!!! O nebunie!!

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 1 Aug 2014

Se pune in robot pulpa de pepene curatata de coaja, seminte si taiata cubulete, mierea, smantana. Se proceseaza pana rezulta o pasta, se rastoarna in masina de inghetata, se pune la congelator cuva, se scoate din cand in cand si se amesteca (eu am scos-o la 1h) iar cand a devenit o inghetata...

Sarlota cu caise

In Prajituri la 1 Aug 2014

Intr-un castron se amesteca iaurtul cu fructele spalate, curatate si taiate marunt; Se tapeteaza forma cu piscoturi insiropate, se adauga cateva linguri cu iaurt, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se termina; deasupra se pune o farfurie mica si se da la frigider pana a doua...

Panna cotta cu pepene galben si capsune

In Dulciuri la 28 Iul 2014

Pulpa pepenului curatate de coaja si seminte se paseaza la blender,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 200ml smantana,100ml lapte,35g zahar si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie;dupa ce s-a topit zaharul,se adauga 3foi de gelatina hidratate in apa rece,se amesteca...

Budinca cu perle de konjac

In Dulciuri la 28 Iul 2014

In plicul mare,se gaseste un alt plic mai mic in care sunt perlele;acesta se introduce(cu tot cu plic)intr-un vas cu apa clocotita(nu pe foc) pentru5min,tinandu-l cu o lingura in apa pentru ca are tendinta sa stea la suprafata iar perlele din plic trebuie sa se umfle,altfel raman tari la mijloc...

Bonet Piemontez

In Dulciuri la 27 Iul 2014

Se pregateste intr-un bol o crema fina din oua,batute bine cu un praf de sare si zahar; se adauga cacao,lichiorul,laptele,se omogenizeaza bine apoi biscuitii sfaramati nu foarte fin;se rastoarna in forma unsa sau cu hartie de copt,forma in tava cu apa fierbine si se lasa la cuptor 1h Se...

Salata cu somon

In Salate la 24 Iul 2014

Intr-un castron,se pune salata spalata,uscata si rupta,castravetii taiati rondele sau  cubulete,somonul de asemenea rupt,batoanele de surimi taiate,se adauga migdalele,ulei si zeama de lamaie,se amesteca si se serveste. Sare nu am pus pentru ca pestele-i sarat

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2014

Se bat ouale intr-un castron, se adauga mezelurile taiate cubulete mici, branza rasa, smantana, sare daca este nevoie, maslinele taiate rondele, ardeiul taiat cubulete mici,ciupercile sotate in putin unt, piper dupa gust, apoi faina si se amesteca bine. Se rastoarna apoi in forma de tarta unsa...

Inghetata de mac si fragute

In Dulciuri la 22 Iul 2014

Ouale impreuna cu zaharul si semintele de la batonul de vanilie,se freaca pe bain-marie,pana rezulta o crema spumoasa apoi se da la rece; in acest timp se pregateste frisca apoi se amesteca cu crema de oua,siropul,fragutele spalate si pasate dar nu de tot(sa se simta prin inghetata bucatele...

Salata de vinete cu maioneza din cartofi

In Salate la 21 Iul 2014

Eu coc vinetele in tava de la aragaz in cuptor; este adevarat ca sunt putin cam negre dar nu ramane in bucatarie nici urma de miros Deci cum spuneam, pun vinetele in tava in cuptor impreuna cu ardeiii;dovleceiii curatati de coaja si seminte,taiat cubulete,ii punem la fiert impreuna cu cartoful...

Supa rece cu cardamom

In Supe la 21 Iul 2014

Punem in blender toate ingredientele iar cand a rezultat o crema fina,impartim supa in boluri si servim cu bucatele de ardei deasupra Garantez gustul!

Afisate 61 - 90 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]