Este reteta cu numarul 100 .Fac aceasta rulada de obicei de sarbatori si este tare gustoasa si aromata .
Blatul
Se bat albusurile cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat, nuca macinata, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi cu albusurile batute spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea, rulam blatul in hartie de copt sau prosop umed si lasam la racit pana a doua zi .
Crema de oua
Punem apa la fiert intr-o cratita si pregatim crema de oua pe abur. 4 oua intregi, 200 grame zahar pudra si zahar vanilat se amesteca pe abur pana se ingroasa crema, se lasa la racit. Crema semi-racita se amesteca cu 2 pachete de unt. Se imparte crema in 2 parti .
Crema de cacao
Jumatate din crema o amestecam cu 2 linguri cacao.
Crema de nuca
Caramelizam 150 grame zahar,100 grame miez de nuca si lasam la racit, dupa racire dam prin masina de carne nuca caramelizata si amestecam cu a doua parte de crema. Cu aceasta crema umplem rulada.
Crema de cacao o folosim la ornatul ruladei .
Pofta buna !!!
1
Se poate insiropa blatul cu sirop sau cafea .