publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Pui pe pat de cartofi
Se spala puiul , se unge cu o lingura untura si se condimenteaza cu sare , piper ,boia si usturoiul pisat ,marul se introduce in pui. Ungem tava cu untura si asezam puiul la mijlocul tavii. Spalam cartofii si -i taiem felii . Asezam cartofii in tava de jur imprejurul puiului....
Supa de varza
Se curata zarzavatul , se spala si se taie cubulete . Punem apa la fiert , cand da in clocot adaugam zarzavatul . Intre timp spalam varza si o taiem fideluta . Adaugam varza peste zarzavat si lasam sa fiarba impreuna aproximativ 20 de minute. Facem rantasul . Punem...
Tocanita de pui
Se transeaza puiul si se spala . Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete. Intr-o cratita de 4 l. punem uleiul la incins si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul si amestecam pana devine...
Conopida pane
Se spala conopida , se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare . Spargem ouale , adaugam apa minerala si batem cu telul energic compozitia . Adaugam faina , sarea si piperul amestecand sa se omogenizeze compozitia . Strecuram conopida . Punem uleiul la...
Pilaf de orez cu ceafa de porc
Spalam, o cana de orez si il lasam la inflorit in apa rece. Taiem ceafa cubulete , o punem la prajit . Curatam morcovul , ceapa , radacina pastarnac si patrunjel si le punem peste ceafa la calit. Adaugam orezul , sare si piper dupa gust si lasam cateva...
Ardei iuti pe ata
Se spala ardeii , se lasa intr-o sita sa se scurga si se intind pe ata intepand cu un ac coditele ardeilor . Se agata in camara si se lasa sa se usuce . Se pot macina cu masina de macinat cafea boabe . Se obtine astfel boia de ardei iute . Se pot taia...
Fusilli cu branza de burduf slanina si carnat
Punem pastele la fiert in apa cu sare . Taiem marunt slanina si carnatul , le prajim si le condimentam cu sare si piper dupa gust . Strecuram pastele sub jet de apa rece pentru a nu se lipi . Intr-un vas punem un strat de paste , branza burduf , carnat si slanina...
Orez cu ciuperci de post
Spalam orezul si il punem la inflorit in apa rece . Intre timp curatam zarzavatul , il spalam si il taiem cubulete . In uleiul incis calim zarzavatul , adaugam ciupercile , boiaua , ketchupul si orezul inflorit . Amestecam si punem apa rece cat sa acopere...
Tocanita de rosii de post
Se curata ceapa , se taie marunt si se caleste in ulei pana cand devine sticloasa. Adaugam boiaua , faina si ketchupul amestecand . Se stinge sosul cu sucul de rosii . Punem o lingurita de zahar , sare si piper dupa gust . Se serveste cu paine proaspata sau paste . Pofta buna !!!...
Supa de ardei umpluti
Intr-o oala punem apa la fiert si osul de vitel , o lingurita de sare . Spumam si lasam sa fiarba la foc incet . Se curata zarzavatul , se spala si se taie cubulete . Spalam ardeii si -i curatam de cotoare . Punem zarzavatul in oala si lasam sa fiarba. Spalam orezul . Pregatim...
Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc
Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute. Punem lintea la fiert . Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele . Adaugam zarzavatul si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust...
Salata de leurda si rosii
Se spala leurda, se curata de cotoare . Spalam rosiile, le taiem felii si le amestecam cu leurda . Condimentam salata cu sare, ulei de masline si otet dupa gust . Pofta buna !!!
Ciorba de fasole boabe , de post
Punem fasolea la innmuiat cu o seara inainte sa o gatim . Intr-o oala de 6 litri punem apa si fasolea la fiert . Curatam zarzavatul , il spalam si il taiem cubulete si punem in oala cu fasole . Cand este fiert zarzavatul punem sucul de rosii , cimbrul , mararul , sare...
Ficat de vitel cu ceapa
Spalam ficatul si il taiem felii . Intr-o tigaie punem uleiul la incins si ficatul . Curatam ceapa , o taiem felii si o punem in tigaie amestecand din cand in cand . Cand ceapa devine sticloasa adaugam o cana de apa si lasam aproximativ 15 minute sa fiarba sub capac ....
Parjoale din carne de vitel
Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat , piper , sare si vegeta dupa gust si 2 oua . Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim putin in ulei pe urma o lasam la racit . Cand ceapa este racita o amestecam cu carnea tocata si formam parjoalele de marimea dorita si le dam prin faina...
Fasole pastai cu maioneza
Se spala fasolea , se curata si se rupe marunt . Se pune apa la fiert . Cand apa fierbe se pun pastaile la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se verifica daca au fiert pastaile , se strecoara si se lasa la racit . Facem maioneza , amestecam cu smantana si...
Fasole pastai pentru congelator
Intr-o oala de 10 litri punem aproximativ 5 litri de apa la fiert . Spalam pastaile si le rupem la dimensiunea dorita . Cand apa fierbe adaugam pastaile si frunzele de telina si patrunjel . Dupa 40 de minute verificam daca au fiert pastaile . Cand sunt fierte strecuram apa si lasam...
Ciorba de fasole verde , de post .
Se curata pastaile si se spala . Punem apa la fiert , intre timp curat zarzavatul si il tai cubulete . Cand fierbe apa pun pastaile si zarzavatul la fiert , aproximativ 45 de minute. Verificam daca sunt fierte legumele si adaugam suc de rosii , sare si piper dupa gust . Tocam...
Aripioare la tava
Se spala aripioarele si se lasa la scurs. Facem o solutie din 5 linguri de ulei ,sare , delikat, piper si boia dupa gust . Curatam usturoiul , il pisam si il punem peste condimentele de mai sus. Amestecam condimentele cu usturoiul pisat si trecem aripioarele prin compozitia...
Snitele din piept de pui
Transam pieptul de pui , il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti . Condimentam snitelele , intre timp spargem ouale , le batem bine cu telul si condimentam cu sare si piper dupa gust . Dam snitele prin coca si pesmet si le prajim in uleiul incins pe ambele parti . Le...
Foietaj cu dulceata si nuca
Lasam foietajul la temperatura camerei pana se dezgheata . Cu un cutit incalzit in apa fierbinte taiem patrate foietajul de marimea dorita . Amestecam dulceata de prune cu samburi de nuca . Punem pe fiecare patratel o lingurita de dulceata si impaturim ....
Tort cu crema de branza si frisca
Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina ,praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si praful de sare . Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C. Dupa aproximativ 30 de...
Chiftele de porc si vita
Intr-un castron punem carnea tocata , usturoiul pisat , oule , sare si piper . Se amesteca bine compozitia si se formeaza chiftelutele . Intr-o tigaie punem uleiul la incis si prajim chiftelutele . Se scot pe un servet absorbant . Pofta buna !!!
Oua cu branza
Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare dupa gust si punem intr-un bol un strat de telemea , un strat ou razuit si tot asa pana...
Supa de pui cu galuste de gris
Punem apa intr-o oala de 6 -8 litri , adaugam puiul portionat , un praf de sare . , la foc mic. Spumam supa pana devine limpede . Adaugam ceapa si zarzavatul si lasam sa fiarba incet . Cand carnea si zarzavatul sunt fierte strecuram supa . Carnea se poate face pane...
Ciorba de burta
Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede. Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific . Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute . Punem supa din...
Capsunato-ciresata
Spalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa). Punem cele 3 kg. de zahar peste fructe, legam gura vasului cu un tifon si asezam la soare sticla pentru macerare pana ce se topeste...
Friptura de miel la cuptor
Spalam carnea . Pregatim o solutie din ulei, piper , boia , sare , capatana de usturoi pisat si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie . Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde Carnea data prin condimente o punem pe...
Mamaliga ca la Cluj
Intr-o oala punem apa si sarea la foc , cand apa da in clocot tutnam faina in ploaie amestecand cu telul . Lasam sa fiarba incet amestecand timp de 30 de minute . Razuim cascavalul si taiem carnatul , slanina si kaizerul feliute, le punem la prajit intr-o tigaie amestecand...
Sarmale
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet . Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit. Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru. Punem uleiul la incins in cratita ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa ,...