Cozonac cu rahat

de delia64 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 6548 vizualizari

 

La rugamintea norei mele Danuta am facut ieri acest cozonac , pofta-i pofta ce sa zic .A iesit tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri margarina
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml. lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns cozonacul
  • 500 gr. rahat de fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar .

Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom   ,3 linguri margarina razatura de lamaie .

Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam pana cand se desprinde aluatul de pe mana si face basicute .

Incalzim 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute , aluatul va deveni pufos si nu se usuca repede cozonacul .

Lasam aluatul la crescut la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul .

Inpartim aluatul in 2 parti , intindem pe o planseta si punem bucatelele de rahat , rulam cozonacul , il ungem cu ou batut si il lasam 15 minute la crescut la loc caldut .

Incalzim cuptorul la 180 grade si introducem tavile la cuptor .

In aproximativ 40 minute cozonacii vor fi copti .

Se scot din tava si se acopera cu un prosop si cand s-au racit putin taiem felii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu folosesc doar galbenusul la framantat deoarece albusul intareste aluatul .

2

Se pot umple cozonacii cu gem , nuca , mac , cacao dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura martisor