Cozonac cu rahat

de delia64 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 6662 vizualizari

 

La rugamintea norei mele Danuta am facut ieri acest cozonac , pofta-i pofta ce sa zic .A iesit tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri margarina
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml. lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns cozonacul
  • 500 gr. rahat de fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar .

Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom   ,3 linguri margarina razatura de lamaie .

Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam pana cand se desprinde aluatul de pe mana si face basicute .

Incalzim 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute , aluatul va deveni pufos si nu se usuca repede cozonacul .

Lasam aluatul la crescut la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul .

Inpartim aluatul in 2 parti , intindem pe o planseta si punem bucatelele de rahat , rulam cozonacul , il ungem cu ou batut si il lasam 15 minute la crescut la loc caldut .

Incalzim cuptorul la 180 grade si introducem tavile la cuptor .

In aproximativ 40 minute cozonacii vor fi copti .

Se scot din tava si se acopera cu un prosop si cand s-au racit putin taiem felii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu folosesc doar galbenusul la framantat deoarece albusul intareste aluatul .

2

Se pot umple cozonacii cu gem , nuca , mac , cacao dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone