Este delicioasa si o fac in fiecare an de Pasti . Ciorba de miel reteta
Intr-o oala de zece litri punem la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare , spumam din cand in cand .
Spalam orezul si il lasam in apa rece .
Spalam macrisul ceapa si usturoiul si le taiem .
Cand este fiarta carnita strecuram ciorba .
Ciorba se pune la foc si se adauga macrisul , ceapa si usturoiul maruntite.
Adaugam si orezul .
Separam carnita de os si o punem in ciorba .
Batem ouale cu smantana si punem 3-4 polonice de ciorba calda si batem bine sa se omogenizeze , dam focul la minim si punem oule batute amestecand mereu pentru a nu se branzi ciorba .
Mai lasam 10 minute la foc incet si potrivim de sare si piper .
Se serveste calda cu smantana si ardei iute .
Pofta buna !!!
1
Macrisul da ciorbitei un gust acrisor .