Supa de gulii umplute

de delia64 in Supe, 26 Mar 2014 | 4187 vizualizari

 

O supa hranitoare si sanatoasa .

 

INGREDIENTE

  • 8 gulii
  • un os de vitel cu carnita
  • 4 morcovi
  • 1 jumate telina
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 100 gr. orez
  • 250gr. carne tocata amestec
  • 3 linguri ketchup de casa
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde de la congelator
  • 200 gr. smantana
  • 2 linguri faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulii umplute:

Intr-o oala de 10 litri punem 5 litri apa si un os de vitel cu carne  ,   un praf de sare , spumam din cand in cand pentru a fi cat mai limpede supa .

Curatam guliile , le scobim mijlocul.

Punem orezul la inflorit intr-un vas cu apa rece .

Curatam zarzavatul si il taiem cubulete .

Curatam ceapa si o taiem marunt impreuna cu prazul  si le punem in oala , le lasam sa fiarba impreuna cu osul .

Intre timp pregatim umplutura pentru gulii.

Carnea tocata amestec vita si porc o amestecam cu orezul scurs de apa ,  2 oua ,sare si piper dupa gust , patrunjel de la congelator .

Umplem guliile cu aceasta compozitie  si presaram faina alba peste unplutura.

Taiem marunt miezul de gulie si il adaugam in supa la fel si guliile umplute .

Smantana , 2 linguri ffaina alba , pasta de tomate si 3 linguri de ketchup se amesteca cu telul sa se faca o pasta omogena si se desarta peste supa.

Se mai lasa sa fiarba pana cand se ridica guliile la suprafata .

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si patrunjel verde .

Se serveste cu smantana si ardei iute . 

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se strecoara supa inainte sa adaugam zarzavatul pentru a nu ramane oase marunte .

2

Carnea de pe os se taie marunt si se adauga in oala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

botcrina 1

03.04.2014, 21:10

foarte bine arata!

Panacris 1

29.09.2015, 21:08

Panacris 1

29.09.2015, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu taitei