O supa hranitoare si sanatoasa .
Intr-o oala de 10 litri punem 5 litri apa si un os de vitel cu carne , un praf de sare , spumam din cand in cand pentru a fi cat mai limpede supa .
Curatam guliile , le scobim mijlocul.
Punem orezul la inflorit intr-un vas cu apa rece .
Curatam zarzavatul si il taiem cubulete .
Curatam ceapa si o taiem marunt impreuna cu prazul si le punem in oala , le lasam sa fiarba impreuna cu osul .
Intre timp pregatim umplutura pentru gulii.
Carnea tocata amestec vita si porc o amestecam cu orezul scurs de apa , 2 oua ,sare si piper dupa gust , patrunjel de la congelator .
Umplem guliile cu aceasta compozitie si presaram faina alba peste unplutura.
Taiem marunt miezul de gulie si il adaugam in supa la fel si guliile umplute .
Smantana , 2 linguri ffaina alba , pasta de tomate si 3 linguri de ketchup se amesteca cu telul sa se faca o pasta omogena si se desarta peste supa.
Se mai lasa sa fiarba pana cand se ridica guliile la suprafata .
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si patrunjel verde .
Se serveste cu smantana si ardei iute .
Pofta buna !!!
1
Se strecoara supa inainte sa adaugam zarzavatul pentru a nu ramane oase marunte .
2
Carnea de pe os se taie marunt si se adauga in oala .