Supa de gulii umplute

de delia64 in Supe, 26 Mar 2014 | 4411 vizualizari

 

O supa hranitoare si sanatoasa .

 

INGREDIENTE

  • 8 gulii
  • un os de vitel cu carnita
  • 4 morcovi
  • 1 jumate telina
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 100 gr. orez
  • 250gr. carne tocata amestec
  • 3 linguri ketchup de casa
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde de la congelator
  • 200 gr. smantana
  • 2 linguri faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gulii umplute:

Intr-o oala de 10 litri punem 5 litri apa si un os de vitel cu carne  ,   un praf de sare , spumam din cand in cand pentru a fi cat mai limpede supa .

Curatam guliile , le scobim mijlocul.

Punem orezul la inflorit intr-un vas cu apa rece .

Curatam zarzavatul si il taiem cubulete .

Curatam ceapa si o taiem marunt impreuna cu prazul  si le punem in oala , le lasam sa fiarba impreuna cu osul .

Intre timp pregatim umplutura pentru gulii.

Carnea tocata amestec vita si porc o amestecam cu orezul scurs de apa ,  2 oua ,sare si piper dupa gust , patrunjel de la congelator .

Umplem guliile cu aceasta compozitie  si presaram faina alba peste unplutura.

Taiem marunt miezul de gulie si il adaugam in supa la fel si guliile umplute .

Smantana , 2 linguri ffaina alba , pasta de tomate si 3 linguri de ketchup se amesteca cu telul sa se faca o pasta omogena si se desarta peste supa.

Se mai lasa sa fiarba pana cand se ridica guliile la suprafata .

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si patrunjel verde .

Se serveste cu smantana si ardei iute . 

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se strecoara supa inainte sa adaugam zarzavatul pentru a nu ramane oase marunte .

2

Carnea de pe os se taie marunt si se adauga in oala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii "anti-raceala"