Drob de miel

de delia64 in Oaie, 23 Apr 2014 | 5198 vizualizari

 

Vin si eu cu varianta mea de drob .
Asa am invatat de la mama si ne place tare mult la toti .

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel de 15 kg.
  • 5 bucati costite de miel
  • prapurul de la 1 miel
  • ceapa verde
  • o capatana usturoi
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 3 felii paine
  • 7 oua fierte
  • 3 oua crude
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml. ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Organele si costitele  le punem la fiert in apa cu sare , spumam din cand in cand .

 Dupa aproximativ 20 de minute se strecoara  si se lasa la racit .

Ceapa si verdeata se spala si se taie marunt .

Painea innmuiata in apa rece se da prin masina de tocat impreuna cu organele racite si carnea de pe costita .

Oule se fierb ,  se curata si se taie in doua .

Ceapa si usturoiul se calesc putin in ulei se adauga o lingurita boia de ardei , sare si piper dupa gust si se amesteca cu organele si painea macinate .

Adaugam patrunjelul si frunzele de usturoi taiate marunt la fel si cele trei oua crude  ,amestecam bine totul si le aranjam in tavi .

Punem prapurul in tava , un strat de drob , jumatatile de oua si alt strat de drob si peste ele se acopera cu prapurul .

Se da la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute .

Din cantitatile de mai sus au iesit 3 tavi de drob .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Oule se pot pune intregi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel