Baigli cu mac si nuca

de delia64 in Prajituri, 23 Apr 2014 | 6468 vizualizari

 

Este o prajitura invatata de la o vecina unguroaica careia -i sunt recunoscatoare pentru aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina alba de calitate
  • 200 gr .unt
  • 200 gr. untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 4 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • razatura de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 1 zahar
  • Umplutura cu nuca
  • 500 gr. nuca macinata
  • 200 gr. zahar
  • 4 albusuri
  • Umplutura cu mac
  • 5oogr. mac
  • 250 ml. zahar
  • 150 ml. lapte
  • 2 oua pentru uns baigli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Se cerne faina  , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia .

Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul  , smantana  , praful de sare si razatura de lamaie  si framantam pana se desprinde aluatul de mana .

Lasam la dospit aproximativ 30 de minute .

Intre timp pregatim  umplutura  de nuca  ,amestecam nuca cu zaharul si albusurile batute spuma .

Pregatim si umplutura de mac , punem zaharul si laptele pe foc si amestecam pana se topeste zaharul pe urma adaugam macul si amestecam  .

Impartim aluatul in 6 parti egale , intindem pe o planseta o bila de aluat cat se poate de subtire si punem umplutura , rulam baigliul si il asezam in tavi .

Batem 2 oua si cu o pensula ungem baigliul  si il lasam 15 -20 minute sa creasca in tava .

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru 30 de minute la copt .

Cand sunt frumos rumeniti se scot de la cuptor si se lasa la racit in tavi .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Untura de porc face baigliul mai sfaramicios .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

carmen_dia 1

25.04.2014, 22:32

Eu ma inscriu la amandoua :* :*:*

delia64 1

29.04.2014, 17:19

Rocsi , cu mare drag !!!

delia64 1

29.04.2014, 17:20

carmen-dia data viitoare cand fac te invit !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac - baigli