O ciorba gustoasa foarte asemanatoare cu ciorba de burta , doar ca se face din piept de pui .Este foarte apreciata de familia mea .
Intr-o oala de 5 litri punem 4 litri de apa si pieptul de pui , un praf de sare si lasam sa fiarba spumand din cand in cand .
Intre timp curatam ceapa , morcovii,pastarnacul , telina si le adaugam in oala intregi .
Prazul si usturoiul verde se spala , se taie marunt si se pun in oala la fiert .
Curatam usturoiul si il pasam .
Scoatem pieptul si il taiem julien .
Strecuram ciorba si blendaruim legumele .
Le punem in ciorba strecurata impreuna cu carnita .
Cele 2 oua , smantana , faina si usturoiul se amesteca se pune un polonic de ciorba calda si se desarta in oala .
Se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba , se adauga sare si piper dupa gust .
Eu am pus 2 linguri de otet din borcanul cu ardei iuti .
La final presaram patrunjel verde .
Ciorba este gata , se serveste calda cu ardei iuti si smantana .
Pofta buna !
1
Am avut pui de tara care ia dat un gust deosebit ciorbitei mele .