Ciorba radauteana

de delia64 in Supe/Ciorbe, 5 Apr 2014 | 5249 vizualizari

 

O ciorba gustoasa foarte asemanatoare cu ciorba de burta , doar ca se face din piept de pui .Este foarte apreciata de familia mea .

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 3-4 fire usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 200 gr. smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Intr-o  oala de 5 litri punem 4 litri de apa si pieptul de pui , un praf de sare si lasam sa fiarba spumand din cand in cand .

Intre timp curatam ceapa , morcovii,pastarnacul , telina si le adaugam in oala intregi .

Prazul si usturoiul verde se spala , se taie marunt si se pun in oala la fiert .

Curatam usturoiul  si  il pasam .

Scoatem pieptul si il taiem julien .

Strecuram ciorba si blendaruim legumele .

 Le  punem in ciorba strecurata impreuna cu carnita .

 Cele 2 oua , smantana , faina si usturoiul se amesteca se pune un polonic de ciorba calda  si se desarta in oala .

Se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba , se adauga sare si piper dupa gust .

Eu am pus 2 linguri de otet din borcanul cu ardei iuti  .

La final presaram patrunjel verde .

Ciorba este gata , se serveste calda cu ardei iuti si smantana .

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Am avut pui de tara care ia dat un gust deosebit ciorbitei mele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba la ceaun